NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Se Fagdagsforedragene fra 2010 her | Fagdagen 2013

Se Fagdagsforedragene fra 2010 her

Chateau Neuf_Jones Google

En fullsatt Storsal på Chateau Neuf lyttet til Michael T. Jones fra Google.

14 av de 18 foredragene på Fagdagen er nå tilgjengelig på nett.  Bruk sommeren til å få med deg noeav det du gikk glipp av – eller til hente fram igjen noe som var særlig interessant!

Gå rett til innholdsfortegnelsen med lenker til alt.  Eller gå rett til det som måtte interessere deg fra saken under.

Noen poenger fra foredragene:

  • Internett blir snart noe du mest har på mobilen, sa Mr. Google – Michael T. Jones – som også var den tydeligst bekymrede for betalingsviljen for journalistikk i en internett-tid.   Video del 1 og del 2. Forhåndssak.
  • VG-netts Jo Christian Oterhals avslørte at VG kommer med egen iPad-applikasjon i september.
    Video. Forhåndssak.
  • Hans-Tore Bjerkaas påpekte at Google tjener godt – de trekker ut ¼-del av reklamemarkedet på web i Danmark.  Og han kunne ellers fortelle om et usedvanlig aktivt NRK-år med økende oppslutning i en tid hvor public service sliter i motbakke – også politisk.  Video. Forhåndssak.
  • Trine Syvertsen dro opp ett av fire framtidsscenarier for Norge og NRK fram mot 2020 med høyrevalg 2013, norskhetspatriotisme i 2014, nytt nei til EU i avstemning 2016 og venstrevalg med nysatsning på NRK som skal bygge bro over alle motsetninger i 2017.  Håpefullt? Video. Forhånds.
  • ”Transparency is the new objectivity” – David Weinberger om Dagsnyttstemmens død og mulighetene for å utvikle troverdighet på nettet hvor diskusjonene blir synlige. Video. Forhånds.
  • NRKs journalistpris gikk til dokumentarserie om mobiltelefonens utbredelse og livsløp. Video.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.