NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Morgendagens mediebedrift – hvilke utfordringer må den takle? | Fagdagen 2013

Morgendagens mediebedrift – hvilke utfordringer må den takle?

200h-What-Would-Google-DoHvorfor er Google interessant for NRK?  Det har Jeff Jarvis, forfatteren av boka ”What would Google do?” som nylig holdt foredrag på Nordiske Mediedager i Bergen, et godt svar på.  Han sier om ideen bak boka:

I try to reverse-engineer the success of the fastest growing company in the history of the world, the one company that truly understands how to succeed in the internet age, and then take those lessons and apply them to a number of industries, companies, and institutions, from carmakers to restaurants to universities to government.

Vi er ikke et øyeblikk i tvil om at også NRK kan ha noe å lære av Googles erfaringer og visjoner.  Og vi har gått direkte til kilden og fått Google’s talsmann utad, Michael T. Jones, til å komme for å tenke høyt sammen med oss om utfordringene morgendagens mediebedrift vil bli konfrontert med i årene framover mot 2025.

300h-Michael-T-Jones2Michael T. Jones har tittelen Chief Technology Advocate.  Han har ansvar for å fremme forståelse for teknologi til å organisere all verdens informasjon og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig.  Han reiser jorda rundt for å møte og snakke med regjeringer, bedrifter, samarbeidspartnere og kunder for å fremme Googles mål og teknologi.

Han er oppfinneren av Google Earth fra den tiden da han var teknisk direktør for Keyhole Corporation, selskapet som utviklet teknologien for tjenesten og senere ble oppkjøpt av Google.  Michael T. Jones fulgte med til Google og ble Chief Technologist for både Google Maps, Earth og Local Search – avdelingene med ansvar for å utvikle stedsbaserte tjenester og informasjon for brukere over hele verden.  Et levende inntrykk av hvordan disse tjenestene kan brukes, kan man få av dette 7 minutters utdraget av et foredrag han holdt for 2 år siden.

">Hva Google Earth kan vise

Michael T. Jones har vært en profilert oppfinner og data programmerer helt siden han gikk i 4. klasse.  Han har utviklet datagrafikk programvare for både interaktiv og vitenskapelig bruk.  Han er ellers en ivrig leser, globetrotter og amatørfotograf med hjemmelaget 4 gigapixel kamera laget med deler fra spionflyene U2/SR71.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.