NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Fire framtidsscenarier for NRK 2025 | Fagdagen 2013

Fire framtidsscenarier for NRK 2025

Om det eneste du har er en hammer, så vil du lett behandle alt som om det var spiker.  Når det skal snekres godt, trengs et bredere register å spille på.

Det gjør det også når NRK skal planlegge hvordan vi navigerer inn i morgendagens medielandskap.  Der trengs det kunnskaper og fantasi til å forestille seg vidt forskjellige framtidsbilder som alle kan bli til virkelighet og som vil få stor innvirkning på NRK om de blir det.

Den prosessen startet på direktørnivå i NRK i fjor vår.  Og framtidsskissene de kom fram til, er siden blitt utbrodert videre av medieprofessor Trine Syvertsen i samspill med prosjektgruppen for kompetansestrategi i NRK.

På Fagdagen vil Annika Biørnstad innlede om hvordan NRK har arbeidet med framtidsscenarier.  Deretter får vi del i scenariebildene for medieverdenen 2025 som Trine Syvertsen & Co har kommet fram til.

300h-trinesyvertsen[1]Trine Syvertsen er professor i medievitenskap og dekan ved Det humanistiske fakultet, Universitetet i Oslo. Hun forsker på mediehistorie, allmennkringkasting, tv-utvikling og nye medieformer. Hun er forfatter og medforfatter til flere bøker, blant annet: «Den store tv-krigen» (1997), «Mediemangfold» (2004) og «Et hjem for deg – et hjem for oss?» (2006).
Sammen med tre andre forfattere kommer hun våren 2010 med en bredt anlagt lærebok om tv: «Tv – en innføring» (Universitetsforlaget).

Tilbake til programoversikten —–     Siste nytt på nrk.no/fagdagen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.