Krøll i campen

081128_kroll_i_campen.jpg

Her om dagen fant vi endelig igjen en videokassett som vi har lett intenst etter siden oppholdet vårt i Itaitaia nasjonalpark. Innholdet på kassetten er nemlig høyst severdig.

For en stund siden skulle ekspedisjonens mest krøllete representanter, Kjetil og Tore, overnatte midt i et pumarevir i Itatiaia nasjonalpark.

Området hvor vi satt opp campen lå midt i et tråkk som villgriser bruker flittig. Og der det finnes griser, finnes også rovdyr. Hele åtte pumaindivider er blitt observert innenfor et relativt lite område.

Fulle av forhåpninger til hva natten kunne by på, satte vi opp et kamera med nattfunksjon. Håpet var å fange på film det som måtte finne på å besøke campen mens vi sov. Vi avslører det med en gang, det ble ingen puma på oss.

Men en annen uforglemmelig seanse greide vi likevel å fange på film. Videoklippet viser hvor viktig det er å ha utstyret på plass, og ikke minst teste det godt før det skal brukes (særlig i stummende mørke).

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/4bHFFWNZcDk" width="510" height="420" wmode="transparent" /]

I etterkant fant vi ut at Darwin har skrevet en glimrende manual til hvordan hengekøyer bør inntas. Les hans beskrivelse fra første dagen ombord i The Beagle for eksakt 177 år siden (3. desember 1831, Plymouth):

I am writing this for the first time on board, it is now about one o’clock & I intend sleeping in my hammock. — I did so last night & experienced a most ludicrous difficulty in getting into it; my great fault of jockeyship was in trying to put my legs in first. The hammock being suspended, I thus only succeded in pushing [it] away without making any progress in inserting my own body. — The correct method is to sit accurately in centre of bed, then give yourself a dexterous twist & your head & feet come into their respective places.— After a little time I daresay I shall, like others, find it very comfortable. 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert, Video og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Krøll i campen

  1. Adine sier:

    Hahaha! Jeg trodde dere hadde øvd på dette her i Urtehagen?

    … Men håpet dere på at en flokk med villgriser og åtte pumaer skulle liste seg toppen to meter fra dere i løpet av natten…?

  2. Elianne sier:

    Oioi! Aldri så gøy som når man kan ha det morsomt på andres vegne:-)
    Men jeg må spørre som Adine.. åtte pumaer?! Hva om de hadde gått lei av villgris og bestemt seg for å prøvesmake en biolog eller to?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *