"Lovløs" tango i Buenos Aires

 bil_i_arrest.JPG

Ekspedisjonsbilen vår er ”under arrest” i havna i Buenos Aires. Vi mangler et dokument for å tilfredsstille tollerne, og dermed kunne få bilen inn i landet. En advokat er satt på saken, og de nødvendige papirene er på vei med ekspresspost fra Sao Paulo. Mens vi venter, danser vi tango. Og spiser biff.

På grunn av finurlige regelverk i Sør-Amerika (som vi tror vi har kontroll på, men som i realiteten ligger flere hakk foran oss til enhver tid), er bilen vår foreløpig ”beslaglagt” på kaia i Buenos Aires.

Tolltrøbbel

Det hele skjedde da vi ankom Buenos Aires (Argentina) med ferje fra Uruguay, noe vi trodde skulle være en enkel affære. Ved ankomst ble vi ble mottatt av flere vennlige tolldamer, og vi gliste så godt vi kunne. Men det holdt dessverre ikke.

Det viste seg at papirene vi hadde på bilen vår, ikke var tilstrekkelige for å få den inn i landet. En brasiliansk bil eid av norske statsborgere er med andre ord ikke bare ”tut og kjør”. Kort fortalt trenger vi en spesiell bekreftelse fra bilforhandleren på at bilen er kjøpt på lovlig vis.

Det var i det hele tatt lite optimisme å spore.Tollerne ville sporenstreks sende oss i retur til Uruguay på neste båtavgang.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/36-FzDmAL9A" width="510" height="420" wmode="transparent" /]

Advokathjelp

Heldigvis, ved hjelp en god norsk kontakt i Buenos Aires, og en glimrende advokat, greide vi å hale det ut. Det endte med at vi fikk parkere bilen på havna inntil videre.

Nå venter vi på at de rette papirene skal ankomme med ekspresspost fra Sao Paulo. Det verste er at Uruguay sannsynligvis ikke hadde tillatt oss å ta med bilen inn i landet igjen, dersom vi skulle bli tvunget tilbake. De krever nemlig samme type dokument. Men grensevakta mellom Brasil og Uruguay var dessverre for opptatt av en fotballkamp på TV til å oppdage dette.

Så om papirene mot formodning ikke skulle dukke opp, blir Darwinekspedisjonen mildt sagt geografisk begrenset.

Skribleark

En mager trøst for Darwinekspedisjonens papir-rot, er at selv Darwin ikke alltid hadde helt kontroll på dokumentene sine.

Uferdige manuskripter pleide Darwin å gjemme i en trekasse under trappa i gangen. Deriblant et utkast til Artenes opprinnelse.Men med et hus fullt av kløktige og kreative unger, er ikke dette særlig til skjulested. Visstnok, skal flere av manuskriptene ha endt opp som tegnepapir.

Nå endte dette heldigvis bra for Darwin. Og vi regner med at vårt lille papirproblem ordner seg også. Fortsettelse følger.

ba.jpg

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert, Video og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til "Lovløs" tango i Buenos Aires

  1. Ragnhild sier:

    Gleder meg til bilder av lovlig tango også…!

  2. Norith sier:

    Jeg liker hvordan dere bruker Darwin til å vanne ut papirproblemet.

  3. Klaus Høiland sier:

    Darwin hadde ikke bil, så dette var neppe hans problem. Et Darwin-manuskript med en skriblete barnetegning på måtte jo være en antikvarisjk höjdare!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *