Glimt fra Uruguay

img_3202.JPG

Vår reise rundt om i Uruguay er slutt. Det blir et vemodig farvel, for dette landet har overrasket og sjarmert oss. Uruguay er nemlig langt mer enn tango og fotball (selv om det er bra i seg selv), og vi har hatt mange små og store opplevelser de dagene vi har vært her. Her følger noen av inntrykkene våre.

img_3134.JPG
(Bilde 1) Nasjonaldrikken i Uruguay (og i Paraguay og Argentina) er maté, og dette drikkes det MYE av. Maté er en slags grønn te laget av yerba maté-planten (Ilex paraguariensis) og drikken skal visst nok være bra for (og mot) absolutt alt. Maté drikkes gjennom en metallsugerør (bombilla) fra et tørket skall av en frukt fra kalebasstreet (slekten Lagenaria). Både kopp og sugerør kan sees i mannens venstre hånd.

img_3136.JPG
(Bilde 2) Torvet i Maldonado. Katedralen er byens stolthet.

img_3189.JPG
(Bilde 3) Da en TV-stasjon fikk med seg at det bodde tre nordmenn som reiste i Darwins fotspor i Maldonado, ville de mer enn gjerne gjøre et intervju med oss. Darwinekspedisjonen er med andre ord blitt «big in Uruguay». Bildet er tatt fra forberedelsene før intervjuet.

img_3193.JPG
(Bilde 4) I Maldonado ble vi kjent med Ariel (brun dress). Han bodde på samme hotell og snakket norsk ettersom han hadde hadde bodd i Norge i lengre tid. Og når man forlater gode venner, er det på tide med et gruppebilde.

img_3204.JPG
(Bilde 5) Det har blitt mye kjøring. Heldigvis er det lite å utsette på (de ofte linjalrette) veiene i Uruguay.

img_3124.JPG
(Bilde 6) På ulike steder i Uruguay finnes spor etter Darwin. Denne støtta (i nærheten av Pan de Azúcar) markerer stedet der Darwin bodde (hele) to dager på en av sine reiser rundt om i Uruguay.

img_3045.JPG
(Bilde 7) Vi booket oss inn på et hotell med CNN den dagen valget i USA ble avgjort.

img_3238.JPG
img_3239.JPG
(Bilde 8 og 9) Standarden på hotellene vi har tatt inn på har i stor grad variert.

img_33652.JPG
(Bilde 10) Rideturen vår ute på pampsen kommer vi seint til å glemme.

img_3241.JPG
(Bilde 11) Rio Negro fanges på film.

img_3293.JPG
(Bilde 12) Et godt stykke utenfor Mercedes, langt ute på pampasen, står det en enslig bauta. Inskripsjonen er kort og enkel: «Darwin 1832-1833». Bautaen er reist på stedet man mener er det nordligste punktet Darwin besøkte i Uruguay. Ikke minst skal Darwin ha uttrykt enorm begeistring for utsikten ut over pampasen og Rio Negro nettopp her.

img_3247.JPG
(Bilde 13) På mange måter står denne støtta langt ute i ingenmannsland, og vi hadde aldri funnet den uten hjelp fra noen vennlige sjeler i Mercedes. Antallet nordmenn som noen gang har vært på dette stedet, kan umulig være mange. I det minste liker vi å tro det, for det har tatt oss en god del tid og research å finne ut at bautaen i det hele tatt eksisterer.

img_3347.JPG
(Bilde 14) Ny og moderne teknologi møter gamle tradisjoner og enkle redskaper. Alternativ billedtekst: Tore møter ku.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Glimt fra Uruguay

  1. Norith sier:

    Jeg er enig i at kveg er et enkelt redskap innen jordbruk,
    men tore = ny og moderne teknologi ?

  2. Norith sier:

    Den kua minnet meg forstyrrende om noen.

  3. Katrine sier:

    hihi, herlig kommentar, norith. begge kommentarene egentlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *