Mye spennende i vente

oss_i_skogen.jpg

Ikke mindre enn 600 fuglearter er observert i Itatiaia, et hundretalls amfibier og reptiler, samt overveldende 5000 insekter.

I tillegg finnes det her slumrende dovendyr og flere av våre nærmeste slektninger som boltrer seg i trærne. Er vi heldige, kan vi også få øye på puma og jaguar.Spesielt håper vi på å se maskoten til denne parken, en bitte liten padde  som kun finnes i Itatiaia. Husker du nå hvilken betegnelse vi bruker for en slik utberedelse? Den har dessverre ikke norsk navn, men på engelsk heter den Maldonada Redbelly Toad (Melanophryniscus moreirae).  Om vi finner den, skal vi formelt foreslå et passende norsk navn.Om våre inntrykk blir like sterke som Darwins, gjenstår å se. Vi skal i hvert fall dele alle våre naturopplevelser med dere, enten det er i form av kakerlakker på maten vår eller en snikende puma på utsida av hengekøyene. Følg med!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Mye spennende i vente

  1. Hanne Holthe Munkeby sier:

    Hei dere! I morgen reiser jeg til Galapaagos og etter noen dager der besøker jeg Amazonas, regnskog og jungel. Veldig spennende å lese om dere og hva dere opplever!! Skulle gjerne ha truffet dere, men vi krysser nok ikke våre veier samtidig. Med vennlig hilsen fra HANNE

  2. Darwin-ekspedisjonen sier:

    Hei Hanne! Veldig hyggelig å høre at du følger med. Så spennende at du skal til Galápagos og Amazonas. Vi gleder oss enormt til å besøke disse stedene. Med så mye diversitet er det ikke mulig å kjede seg:-) Synd vi ikke kan møtes. Men gjerne gi oss en tilbakemelding på bloggen når du kommer hjem igjen? Hadde vært gøy å høre hvordan det har vært.

  3. Hanne Holthe Munkeby sier:

    Hei dere!
    Jeg har vært mye ute og reist og så ikke dette skrivet før i dag, nesten et år etter turen min. En flott tur til Galapagos og etterpå til jungelen i Amazonas.
    Jeg tok en masse bilder, men det er vanskelig å få med seg skikkelig fotoutstyr når man skal dra på sekk, være i fuktig klima og ellers. Tok bilder med et litekamera. Jeg syntes jeg fikk for lite kontakt med den ekte lokalbefolkningen og det ble noe for mye turisme alle steder der jeg var. Tar en slik alenetur hvert år for det er vanskelig å få med seg damer på turer der en er nødt til å prate med folk en ikke kjenner!! Håper dere er fornøyd med turen deres!
    Hilsen fra Hanne Holthe Munkeby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *