Darwins møte med regnskog

Beagles første landgang i Sør-Amerika var i byen Salvador i Brasil, og områdene rundt denne byen ble Darwins første møte med de atlantiske regnskogene. Det ble et uforglemmelig møte.

Darwin ble regelrett fortryllet av den vakre og rike naturen og fikk ikke lovprist nok alt han så omkring seg. Dessverre for Darwin lå ikke Beagle lenge i havn i Salvador, men kort tid etter, i Rio de Janeiro, fikk han mer tid til å uforske denne vakre naturtypen.

I regnskogene rundt Rio fikk han sitt første møte med søramerikanske aper, opplevde larmen av kvekkende frosker og hylende papegøyer, så vakre kolibrier suge nektar av fargerike blomster, fikk øye på øgler han aldri før hadde sett og observerte edderkopper og insekter med glødende interesse. Darwin var i himmelen. Han kunne ikke hatt det bedre.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Darwins møte med regnskog

  1. terje carlsen sier:

    Dette er den tynneste og dårligste bloggen jeg noen gang har sett. Her har de sannsynligvis et overskudd av kunnskap og viten, og opplevelsene står i kø. Alt de klarer å levere er banale historier og svært kjedelige rapporter. Skjerp dere.

  2. Darwin-ekspedisjonen sier:

    Hei Terje,

    Takk for tilbakemeldingen din. Leit å høre at du ikke får noe ut av bloggen så langt. Vi klarer nok aldri å treffe alle med innleggene våre, og for noen blir det helt sikkert banalt og kjedelig. Det betyr ikke at vi ikke bør klare å skrive noe som også du vil kunne finne interessant. Du skriver ikke konkret hva du savner, men vi noterer kritikken din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *