Kjetil Lysne Voje

 kjetil1.jpg

Han er tiltenkt oppgaven å stå først opp om morgenen – og gleder seg veldig til Galápagosøyene. 

Navn: Kjetil Lysne Voje

Alder: 26 år

Fra: Thor Heyerdahls fødeby Larvik

Utdannelse: Master i biologi

Stilling: Stipendiat i evolusjonsbiologi, Universitetet i Oslo.

Hvorfor biologi: Fordi det er en spennende utfordring å utforske mekanismene som står bak det enorme mangfoldet av ulike livsformer på jorda, fordi kunnskap innen biologi gir et godt grunnlag for rike naturopplevelser og fordi faget gir innsikt i eksistensielle spørsmål.

Favorittorganisme: Ofte er det organismenes tilpasninger som fascinerer meg mest, men snodige insekter kan godt kalles en slags favoritt.

Foruten biologi: Alt fra litteratur til fotball

Ser mest fram til: Galápagosøyene er en juvel for mange biologer, meg selv inkludert. Av alle merkverdige arter på denne øygruppen gleder jeg meg kanskje mest til møtet med de gigantiske skilpaddene. Disse dyrene kan bli så gamle at vår ekspedisjon faktisk kan treffe på de samme individene som Darwin gjorde for over 170 år tilbake. I Patagonia håper jeg vi klarer å observere fjellnanduer, og gjerne fra hesteryggen.

Rolle i ekspedisjonen: Være den som våkner når vekkerklokka ringer.

Forhold til Darwin: En stor vitenskapsmann og et fremragende eksempel på potensialet som ligger i enkeltmenneskets tanker og ideer.

Første møte med Darwin: Ble kjent med evolusjonstanken og Darwin gjennom ulike bøker i tenårene.

Darwinsitat: If it could be demonstrated that any complex organ existed, which could not possibly have been formed by numerous, successive, slight modifications, my theory would absolutely break down. But I can find out no such case.

Musikk til naturfilm: Ingeborg Selnes’ stemmeprakt til toner av Ketil Bjørnstad. For øvrig fungerer også stillhet fint for meg.

Dette innlegget ble publisert i Om Darwinekspedisjonen, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *