Claus Wiese blogger http://blogg.nrk.no/clauswiese En blogg fra NRK Thu, 01 Mar 2007 05:55:13 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Rolf Just Nilsen! Han var morsom han! http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/03/01/rolf-just-nilsen-han-var-morsom-han/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/03/01/rolf-just-nilsen-han-var-morsom-han/#comments Thu, 01 Mar 2007 05:55:13 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2007/03/rolf-just-nilsen-han-var-morsom-han.html Les videre ]]> På lørdag kåres Norges morsomste mann. Det er noen som har misforstått det. I dag var det bussjåføren. «Du, er ikke du han fra NRK?». Jo, det er riktig det, sa jeg. «Du, den listen din er helt håpløs. Ingen av dem er morsomme skjønner du». Ja, nå er det vel ikke akkurat min liste. Det er jo Gallup og det norske folk…
«Ikke snakk sånn til meg. Det er din liste»!

Min og min fru Blom kunne jeg høre meg selv si der jeg stod og ventet på å få billett. Bak meg vokste køen av mennesker som hadde vært på jobben og skulle hjem. Det var ihvert fall det de trodde at de skulle. Bussjåføren enset dem ikke en gang. Han ville si noe om lister.
«Ikke har du med Øystein Sunde, ikke har du med Øivind Blunck, ikke har du med Rolf Just Nilsen…»
Ja, nå er det faktisk ikke jeg som har valgt ut hvem som er på den lista, det er jo seerne som har foreslått og så har TNS Gallup…
«Ikke prøv deg. Du lurer ikke meg. Hvorfor er ikke Rolf Just Nilsen med. Du vet kanskje ikke hvem det er engang. Han var stor han! Han kunne imitere hvem som helst, men du var vel ikke født engang. På min liste hadde han ligget på topp. Jeg tenkte på ham i går etter at jeg så reklamen for programmet ditt på NRK. At dere ikke har med ham på listen er en skandale. Jeg mener det skandale…»
Han fortsatte med å fortelle meg hvor ofte han hadde gått på teater i gamle dager, at i gamle dager var humor humor og ikke det der nye litt fjollete ironigreiene.
Og køen vokste seg kjempelang. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg nesten sagt at den var like lang som utenfor teatrene i gamledager. Jeg mener den gangen de virkelig hadde stjerner og folk ikke hadde TV.
Jo, jeg er i grunnen enig med deg. Rolf Just Nilsen burde nok vært med på lista.
«Ja, men da fikser du det da. Til lørdag. Du kan bare gå å sette deg. Jeg spanderer billett»
Nei, det går ikke. Det blir jo nesten korrupsjon det. Jeg må få betale for meg…
«Nå setter du deg, også snakker vi ikke mer om det, men på lørdag vil jeg se Rolf Just Nilsen».
Da tror jeg nesten at jeg må få betale.
«Da skal jeg ha minst tredve kroner. Egentlig burde du betale dobbelt. Rolf Just Nilsen. Hører du! Rolf Just Nilsen. Han var morsom han!.
Vi får vel se på lørdag.

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/03/01/rolf-just-nilsen-han-var-morsom-han/feed/ 2
Liste på liste http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/20/liste-pa-liste/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/20/liste-pa-liste/#respond Tue, 20 Feb 2007 10:00:37 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2007/02/liste-pa-liste.html Les videre ]]> Forrige lørdag var det største idrettsøyeblikk. Og det har ikke gått uapåaktet hen. Kommentarsidene våre på Topp 10 viser et høyt engasjement og ikke minst det faktum at folk ikke er enige…

De fleste som skriver både til Topp 10 sidene og til min email mener at fotballen er blitt dårlig behandlet. Det handler om RBK, Solskjær og Rekdal, i den rekkefølgen. Fotball er følelser og slik har det alltid vært – ihvertfall for meg. For de som ikke har forstått det anbefaler jeg følgende artikkel i Berlingske Tidene:
http://www.berlingske.dk/sport/artikel:aid=864524
Nå på lørdag skal vi kåre Norges største Diva. Det blir sikkert like mye ståhei rundt den lista. Hvor høyt tror dere for eksempel Aylar kommer?
Vi jobber og jobber, Nadia som har hatt influensa begynner å komme seg. Det lover godt. Selv har jeg selvfølgelig satt penger i potten på hvem som blir Norges største Diva – og som vanlig setter jeg penga på outsidere…vinner jeg skal dere få vite det i neste uke.

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/20/liste-pa-liste/feed/ 0
Lista mi? Eller mappa mi? http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/15/lista-mi-eller-mappa-mi/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/15/lista-mi-eller-mappa-mi/#respond Thu, 15 Feb 2007 11:40:57 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2007/02/lista-mi-eller-mappa-mi.html Les videre ]]> I dag ble jeg stoppet i gangen. På vei til radio for å gjøre et intervju.
-Hvilke båter ligger på topp tre hos deg a?
I går ble stoppet på kjøpesenteret.
-Er ikke du han der Claus’a? Nevn de tre kuleste byene du har vært i?

Jo, promoen på NRK fungerer. Lørdag har vi premiere på Topp 10. Programmet hvor folkets lister blir offentliggjort. Noen er sikkert misfornøyd med kandidatene mens andre er misfornøyd med listene. Uansett. Nå er hodet fullt av lister. For eksempel.

Hva er de tre kjiipeste tingene akkurat nå?
1. Jo, Nadia har fått influensa.
2. Ja, Nadia er dritsjuk og kommer kanskje ikke på sending
3. Joda, hvis Nadia ikke kommer må du gjøre alt sjøl.

Men båter. Det har jeg greie på. Ihvertfall noen. Jeg er nemlig i bruktmarkedet og jeg skal jo ikke ha en yacht, men en slik til fiske og badeturer:

1. Buster
5667526300[1].jpg

2. Uttern
3. Ryds

Ja, og bare så det er sagt. De tre kuleste byene jeg vet om:

1. Barcelona
2. Praha
3. København.

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/15/lista-mi-eller-mappa-mi/feed/ 0
Bånn gass på tre sylindre http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/06/bann-gass-pa-tre-sylindre/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/06/bann-gass-pa-tre-sylindre/#comments Tue, 06 Feb 2007 08:49:49 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2007/02/bann-gass-pa-tre-sylindre.html Les videre ]]> Jeg er usikker på hvor gammel jeg var. Sju åtte år kanskje. Rundetidene til Sten Stensen hadde jeg forlengst knotet ned på rutepapir. Men, når skrev jeg min første liste?

Det var ihvertfall ikke store gutten som knotet ned den første lista med fargeblyant. Rød. Den måtte være det. Rød. Fargeblyanten altså:
1. Ray Clemence
2. Kevin Keegan
3. Emelyn Hughes

kevin keegan.jpg

De tre viktigste spillerne på Liverpool.

Kanskje det var da det var gjort. Listefeberen altså. Den alle vi gutta led av. Nå er vel listene blitt mer en måte å sortere felles opplevelser på. Kanskje fordi vi begynner å bli glemske. At vi har så mange TV-kanaler at vi må ha listene for å strukturere noe vi har opplevd omtrent samtidig. Gjøre opplevelsene levende igjen.

Det er vel det vi har tenkt å gjøre i ti lørdager framover. Fra 17. februar. Det hørtes egentlig ganske flott ut, smak på de ordene: «Gjøre opplevelsene levende igjen». Finnes det noe bedre enn å dra fram akkurat den låta, eller akkurat den tv-serien, eller akkurat det sportsøyeblikket.

Hvis noen sier, husker du «Bobby Brown» med Frank Zappa?
Det er klart jeg husker «Bobby Brown» – ikke bare låta, men alt som skjedde da. Jeg var ferdig med gymnaset. Livet lå foran meg. Jeg var fri. Dessuten husker jeg russebilen. Den rød Transit’en med vikinghjelm på taket. Den vi brukte hønsenetting og plastic padding på for å fjerne store rusthøl. Jeg husker at vi ga bånn gass på tre sylindre opp Lierbakkene og la Drammen bak oss i en mørk sky av eksos. Klart jeg husker «Bobby Brown».

Og sånn er det vel de med fleste av oss. Vi husker øyeblikk hvis vi blir minnet på dem. Øyeblikk som kanskje forteller oss at vi lever og har levd. Øyeblikk som kanskje også inneholder en lykkefølelse. Nettopp fordi den er delt med flere.

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/06/bann-gass-pa-tre-sylindre/feed/ 3
Folk er tjukke i hue http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/05/folk-er-tjukke-i-hue/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/05/folk-er-tjukke-i-hue/#comments Mon, 05 Feb 2007 10:30:54 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2007/02/folk-er-tjukke-i-hue.html Les videre ]]> Hva skal egentlig til for å lure folk? Noen ganger tror man jo folk er mindre begavet. De går på hva som helst. Ja, eller hvorfor ikke si det rett ut. Det finnes folk der ute som er direkte tjukke i hue.

Det var en strålende sommerdag. På Gran Canaria. Vår datter hadde bursdag. Vi var på vei ned til stranda da vi ble stoppet. En hyggelig mann fortalte oss at det skulle være fest i byen om kvelden, det var visst en eller annen St. Ditt som skulle feires. Borgermesteren og byens handelsstand hadde betalt for gilde. Vi skulle faktisk få være med på festen og om vi ikke ville ha et skrapelodd? Jeg pleier ikke kjøpe lodd i utlandet, og fortalte ham at vi rett og slett ikke hadde tid fordi vi altså skulle feire en bursdag.

images.jpg

– Senor, hvem er det som har bursdag? Er det din vakre kone?
– Nei, sa jeg.
– Åhhh, da må det være senorita!
Han dro fram et skrapelodd og ga henne det i hånden. Og da var det jo bare for den lille jenta å skrape, akkurat slik hun hadde sett pappa skrape loddene fra den lokale håndballklubben hver jul. De pappa egentlig burde fått noen til å kjøpe, men som det aldri ble tid til.
-Pappa, se her. Jeg tror jeg har vunnet!
Et par barneøyne lyver ikke om sånt. Vår spanske venn ble helt fra seg.
-FIRST PRICE! FIRST PRIST! ropte han og hoppet opp og ned.
-Senorita, first price!
Ja, ja tenkte jeg. Sikkert en kosebamse eller noe annet nyttig.
-Nei, sa mannen alvorlig. Dette er ikke noe tullelotteri. Hun har vunnet 14 dagers ferie her på Gran Canaria, så kom en lang regle om borgermesteren, rådhuset, coctailselskap og jeg vet ikke hva. Vi måtte bli med umiddelbart, her var det jo snakk om 1. premie.
Jeg tenkte raskt at her er det best å få familen på stranda så kan far sjøl i huset ordne opp i det praktiske. Spansk byråkrati er ikke noe man leker med i 40 varmegrader.
Det var først da mannen protesterte. Selvfølgelig måtte vakre senorita som faktisk hadde vunnet følge med og før vi visst ordet av det satt vi i en drosje på vei et eller annet sted. Det var først da jeg så havet forsvinne bak meg at jeg begynte å forstå og mine mistanker ble ytterligere bekreftet da vi kom fram. Den hyggelige mannen med skrapelodd forsvant umiddelbart ned mot byen og vi ble stående igjen med vårt vertsskap.
Jeg så bare bort på kona, litt brydd nærmest veste jeg:
-Timeshare!
Vi kom oss ut etter 10 min. Da hadde den stakkars svenske selgeren fått klar beskjed om at vi aldri, aldri, aldri kom til å kjøpe noe som helst. Uansett hva han sa. Tjukk i hue, hvem da?
Det er vel nå vi kommer til St. Datt – fetteren til St. Ditt. For noe må man jo feire. I dag fikk jeg en mail på jobben. Jeg avskyr kjedebrev. Kanskje jeg hadde guarden nede. Jeg vet ikke. Antakelig. Dessuten når noe er gratis så blir man interessert. Ja, sånn rent bortsett fra at jeg VET at det «there is no such thing as a free lunch».
Nå hadde det seg altså slik at jeg fikk en mail. Hvis jeg bare sendte den videre til tjue personer ville jeg få en helt gratis Ericsson Mobil, og hva gjør man ikke når ens egen mobil akkurat har sagt takk for seg. Det så jo ut som skjebnen endelig hadde funnet fram til Claus Wiese og ikke alle de usynlige menneskene som vinner 3-4 millioner i lotto hver uke.
Jo, jeg svarte på mailen. Sendte den videre til alle de gode vennene mine. Da var den i boks tenkte jeg.
Det var da jeg fikk mail fra broren min. Han bruker ikke store ord. Han skrev bare: «Har du googlet Ericsson 320»?
Pinlig – det hadde jeg altså ikke gjort.
Nå har jeg gjort det. Det er en mobiltelefon fra forrige århundre.
Det finnes rett og slett folk der ute som er direkte tjukke i hue.

err320b.gif

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/02/05/folk-er-tjukke-i-hue/feed/ 3
Hva er Norges største idrettsøyeblikk? http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/01/27/hva-er-norges-st%c3%b8rste-idretts%c3%b8yeblikk/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/01/27/hva-er-norges-st%c3%b8rste-idretts%c3%b8yeblikk/#respond Sat, 27 Jan 2007 11:29:25 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2007/01/hva-er-norges-st%c3%b8rste-idretts%c3%b8yeblikk.html Les videre ]]> Christer Fuglesang vet det neppe selv om han har familie i Norge. Men han vært der ute i verdensrommet – i vektløs tilstand. Antakelig som en hvilken som helst idrettsutøver som fullfører en bragd. Jeg mener de må da føle seg vektløse etter å ha gitt alt og vunnet. Eller?
Kanskje det er vi – du og jeg – TV-seerne som blir vektløse i rent sinne over at feil folk er på lista. At ikke riktig person vant? Jeg får si som Kåre Willoch har sagt (og det er jeg nesten skråsikker på) «Etterpåklokskap er den eneste eksakte vitenskap»

Det er visst blitt februar. Nadia og jeg sitter på kontoret hver dag og pugger tekst. Vi har noen uker igjen før det braker løs. Topp Ti, et helt nytt program på lørdagskvelden.

Det er blir et listeprogrammet som forhåpentligvis setter følelser i kok i de tusen hjem. Ti lørdager på rad skal vi kåre vinnere innen forskjellige kategorier. Hva er for eksmpel det største norske sporsøyeblikket, eller hvem er norges morsomste mann eller beste kvinnelige artist?

Håpet er vel at dere skal bli så engasjert at dere ringer oss ned – at dere skriver nye forslag til lister på sidene våre:

http://nrk.no/topp10.

Ja, jeg vil gå så langt som til å oppfordre dere til å se hvem som er nominert på lørdagskvelden, sett opp en egen liste og inngå et veddemål om hvem som kommer nærmest. Selv har jeg utfordret sønnen i huset. Jeg setter tre oppvasker på at jeg kommer nærmest. Skal man ikke aktivisere ungdommen da?

I høst deltok seerne eller brukerne av nett på en avstemning på NRK.no
Til slutt satt vi igjen med 15 navn i hver kategori. De sendte vi til TNS Gallup som gikk ut og spurte folket hvem de ville plassert hvor på listene…med andre ord – om noen uker får du hvite hva som er det største idrettsøyeblikket for Norge!

Jeg elsker lister. Jeg gjør det i så stor grad at jeg kan bruke timer på en fest bare for å få poengtert at min liste over verdens beste fotballspillere MÅ være den korrekte. Jeg har ingen venner som er enig, men spiller det noen rolle da…Er det en guttegreie dette med lister? Min bedre halvdel er også god til å skrive lister, men da snakker vi om handlelister.

Jeg er veldig glad for at jeg ikke har sendt henne avgårde til butikken med en av mine, jeg mener det ville ikke vært så kult å komme ned på Rimi med en enkel liste på fem navn:
1) Kevin Keegan
Keegan.jpg
2) Ray Clemence
3) Johan Cruyff
4) Pele
5) Cafu

Ja, og bare så det er sagt. Maradona er ikke med. Skulle jeg skrevet en liste han var med på måtte det bli en over de som dreit seg ut.
Hva er så norges største idrettsøyeblikk…?

En lørdagskveld om ikke så lenge får vi svaret på det på NRK1. Jeg har min favoritt, men kan ikke røpe den, noen vil kanskje tro at jeg har svaret. Det har jeg ikke ennå, og før jeg får snusen i det skal jeg skrive opp min favoritt på en lapp – dytte den ned i en konvolutt og gi det til en god venn før sending. På den annen side, som regel vinner jeg ikke, ikke engang i vinlotteriet på jobben.

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/01/27/hva-er-norges-st%c3%b8rste-idretts%c3%b8yeblikk/feed/ 0
Julen har vært her… http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/01/02/julen-har-v%c3%a6rt-her/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/01/02/julen-har-v%c3%a6rt-her/#respond Tue, 02 Jan 2007 07:06:47 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2007/01/julen-har-v%c3%a6rt-her.html Les videre ]]> Så var den over. Selv har jeg lyst å kaste ut juletreet. Rive av pynten få det ut. Bli ferdig med den. Nå er det nytt år, og julen tilhører 2006. Da setter den bedre halvdelen seg på bakbeina og forsøker seg med litt historieforklaring: «Trettonde dag jul åker julen ut». Javel, så får jeg leve med barr på stuegulvet noen dager til…

Verden stod ikke stille denne jula heller. Først fikk Trond Sollied sparken i Olympiakos. Deretter ble Saddam hengt. Ikke særlig overraskende noen av delene. Marit Bjørgen har begynt å vinne igjen. Og ute regner det. Slik har julen vært.
Ikke det at det betyr noe som helst for meg at det regner. Hver gang noen klager er det bare å henvise til deres egne biler og CO2. Vi er alle endel av den klobale oppvarmingen.
Det var da ikke akkurat noen positiv inngang på det nye året sier en kollega som henger over skulderen min.
-Har du det bra eller?
Joda, jeg har det bra, jeg bare liker ikke vinter. Det er mørkt når vi står opp og mørkt når vi går hjem. Eneste trøsten må være at sola har snudd og at det kan bli morsomt på jobb denne vinteren. Før sola kommer igjen altså.
Vi skal igang med nytt program. Det er igrunnen det jeg har brukt jula til å tenke på. Hver lørdag – midt på gudsjelovkvelden. Folkets lister!
Vi skal rett og slett kåre Norges beste i ti forskjellige kategorier. Eller ikke vi – men seerne. Hvem er for eksempel Norges morsomste mann og kvinne. Hva er egentlig det største sportsøyeblikket Norge har opplevd? Jeg har jo mine favoritter, men av en eller annen grunn tror jeg det er mange som ikke er enige med meg…
Det skal jeg holde på med utover våren.
Forøvrig. Jo, jeg fikk de julegavene jeg ønsket meg – ikke minst boka «Dødsriket». Den gleder jeg meg til, ja også fikk jeg ny radio. Det finnes mye bra på radio.
Dessuten Godt Nytt år til alle dere som skal bruke NRK i vår! Forresten, til alle dere andre også. Jeg må prøve å gjøre 2007 til et litt rausere år.

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2007/01/02/julen-har-v%c3%a6rt-her/feed/ 0
TEST KJÆRLIGHETEN http://blogg.nrk.no/clauswiese/2006/12/01/test-kj%c3%a6rligheten/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2006/12/01/test-kj%c3%a6rligheten/#comments Fri, 01 Dec 2006 11:00:24 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2006/12/test-kj%c3%a6rligheten.html Les videre ]]> Lørdag kveld skal vi altså teste kjærligheten. Hva slags partner er du egentlig? Det er litt med skrekkblandet fryd jeg ser fram til å ta testen selv. Det blir spennende. Men kan man egentlig teste kjærligheten – jeg mener teste kjærligheten ved hjelp av en test? Etter å ha hørt på ekspertene i noen uker må svaret blir ja.

Test_kj_rligheten_283673y.jpg
(Foto: Nadia Hansaoui og Claus Wiese leder Test Kjærligheten lørdag 2 desember kl 20.55 NRK1. Foto.NRK)

Kjærlighet kan være så mangt. Nå skal vi altså teste kjærligheten blant det norske folk. Det er ikke noe vi har funnet på selv. TNS Gallup og Human Content har hjulpet oss. Og i bakgrunnen svever en amerikansk forsker fra Yale som heter Robert Sternberg. Det blir vitenskaplig og forhåpentligvis litt morsomt.

Hvor er bor norges mest lidenskapelige mennesker? Er det i nord, syd, øst eller vest? Hvordan ser drømmekvinnen ut?

Som sagt etter at ha snakket med ekspertene har jeg funnet ut en ting. Det nytter ikke å sette seg ned å si at nå er jeg jammen fornøyd. Et forhold må tydeligvis jobbes med hele tiden. Du får ingenting gratis.

Det minner meg om min yngste datter som en mørk høstkveld stod å gnei seg inntil den møkkete bilen min foran Coop. Det var en sånn dag med høyt blodtrykk. Løpe fra jobb, hente barn, handle mat….ganske stressa, men jeg klarte likevel å bevare fatningen og sa så mildt jeg kunne.

Ikke stå og gni deg på bilen, jakka blir møkkete.
– Kan du ikke bare vaske bilen da, pappa?
-Jo, det kan jeg sikkert, men det koster penger. Husk det, det finnes ingenting som er gratis her i verden. Lille venn, ingenting.
Det er da hun ser på meg og sier:
-Jo, pappa. Himmelen er gratis. Der koster det ingenting.

End of discussion.

Lørdag kveld har dere altså sjansen. Hvis jeg ikke tar helt feil kan dere ta testen på nrk.no allerede fra klokka 18.00 .Dere kan få testet hvilken partnertype dere er. I studio har vi eksperter som også kommer til å svare på spørsmål, og etter sending på nrk.no. blir de nettprat med Sissel Gran og Andreas Løes Narum. Om de må diskutere himmelen er jeg usikker på, men jeg har nok redd for at de kan finne på å si at når det gjelder forhold så er det ingenting som er gratis.

Lykke til alle sammen. Lørdag morgen tar jeg testen. Uhu…litt skremmende, men mest gøy! Lykke til!

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2006/12/01/test-kj%c3%a6rligheten/feed/ 30
Store komikere ute av Topp 10-lista http://blogg.nrk.no/clauswiese/2006/11/21/store-komikere-ute-av-topp-10-lista/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2006/11/21/store-komikere-ute-av-topp-10-lista/#respond Tue, 21 Nov 2006 10:34:01 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2006/11/store-komikere-ute-av-topp-10-lista.html Les videre ]]> Store komikere er blitt skjøvet ned på Topp 10-lista over Norges beste komikere. De som ligger i faresonen er blant andre Øyvind Blunck, Jon Skolmen, Arve Oppsahl og Øystein Sunde.

I dag går 15 kandidater videre til TNS Gallup som gjør den endelige undersøkelsen for å finne de ti listene som det norske folk vil ha. I øyeblikket er det store bevegelser. Ikke minst nord i Norge.

At lister engasjerer det vet vi. For en ukes tid siden skrev VG at juryen hadde «glemt» Oluf. Det førte til en massiv folkeaksjon i nord. Oluf ble stemt rett inn og et forslag om å få med den nord-norske komikeren Finn Arve Sørbøe har også gitt resultater. Han ligger også i et finaleheat i øyeblikket.

Men når noen klatrer på listene så ramler andre. Ute av topp fem som betyr kvalifisering til finalen er altså folk som Øyvind Blunck, Jon Skolmen, Arve Oppsahl, Øystein Sunde…nå er det kun få timer igjen.

Det er en tett og jevnt og nå er det bare få timer igjen å stemme. Klokka 12.00 stenges linjene.

Sagt på en annen måte; er det noen du vil ha med? Da bør du stemme nå…
http://www.nrk.no/topp10

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2006/11/21/store-komikere-ute-av-topp-10-lista/feed/ 0
Ønskeliste….til jul http://blogg.nrk.no/clauswiese/2006/11/20/%c3%b8nskelistetil-jul/ http://blogg.nrk.no/clauswiese/2006/11/20/%c3%b8nskelistetil-jul/#comments Mon, 20 Nov 2006 06:24:09 +0000 http://blogg.nrk.no/clauswiese/archives/2006/11/%c3%b8nskelistetil-jul.html Les videre ]]> Vi sitter og lager lister, ser på lister og jobber med lister. Topp10 skal på lufta. Hvem er morsomst i Norge, mann og kvinne? Hvem er den beste kvinnelige artisten? Hva er ditt beste TV-minne? Jeg elsker lister. Ja, ihvertfall helt til telefonen ringer og noen spør: Hva ønsker du deg til jul, kan du sette opp en ønskeliste…

Da blir jeg spak. Det er litt pinlig. Jeg har igrunnen det meste. Ihvertfall føles det slik. Derfor kan jeg ikke gi noe ordentlig svar når familien spør meg hva jeg ønsker meg. Ja, hva skal det være da? Jeg har forsøkt å vri hodet, men julhandel er egentlig bare en avansert måte å bytte penger på. Jada, jeg er klar over at det høres utrolig kynisk ut, jeg vet at ved juletider skal vi være hyggelige og takke. Likevel, nå er det engang slik at jeg ikke klarer å lage noen ønskeliste til jul. Og familien er liksom ikke så veldig interessert når jeg raskt som juling setter opp favorittlista over de beste sommerhitene, eller beste TV-minne.
Derfor blir jeg altså nødt til å presse de små grå. Det blir bøker. For det er fint i jula. Fem bøker har jeg satt opp på min liste. Jeg tenkte bare jeg skulle nevne det – det er snart jul.

]]>
http://blogg.nrk.no/clauswiese/2006/11/20/%c3%b8nskelistetil-jul/feed/ 1