Hva er Norges største idrettsøyeblikk?

Christer Fuglesang vet det neppe selv om han har familie i Norge. Men han vært der ute i verdensrommet – i vektløs tilstand. Antakelig som en hvilken som helst idrettsutøver som fullfører en bragd. Jeg mener de må da føle seg vektløse etter å ha gitt alt og vunnet. Eller?
Kanskje det er vi – du og jeg – TV-seerne som blir vektløse i rent sinne over at feil folk er på lista. At ikke riktig person vant? Jeg får si som Kåre Willoch har sagt (og det er jeg nesten skråsikker på) «Etterpåklokskap er den eneste eksakte vitenskap»

Det er visst blitt februar. Nadia og jeg sitter på kontoret hver dag og pugger tekst. Vi har noen uker igjen før det braker løs. Topp Ti, et helt nytt program på lørdagskvelden.

Det er blir et listeprogrammet som forhåpentligvis setter følelser i kok i de tusen hjem. Ti lørdager på rad skal vi kåre vinnere innen forskjellige kategorier. Hva er for eksmpel det største norske sporsøyeblikket, eller hvem er norges morsomste mann eller beste kvinnelige artist?

Håpet er vel at dere skal bli så engasjert at dere ringer oss ned – at dere skriver nye forslag til lister på sidene våre:

http://nrk.no/topp10.

Ja, jeg vil gå så langt som til å oppfordre dere til å se hvem som er nominert på lørdagskvelden, sett opp en egen liste og inngå et veddemål om hvem som kommer nærmest. Selv har jeg utfordret sønnen i huset. Jeg setter tre oppvasker på at jeg kommer nærmest. Skal man ikke aktivisere ungdommen da?

I høst deltok seerne eller brukerne av nett på en avstemning på NRK.no
Til slutt satt vi igjen med 15 navn i hver kategori. De sendte vi til TNS Gallup som gikk ut og spurte folket hvem de ville plassert hvor på listene…med andre ord – om noen uker får du hvite hva som er det største idrettsøyeblikket for Norge!

Jeg elsker lister. Jeg gjør det i så stor grad at jeg kan bruke timer på en fest bare for å få poengtert at min liste over verdens beste fotballspillere MÅ være den korrekte. Jeg har ingen venner som er enig, men spiller det noen rolle da…Er det en guttegreie dette med lister? Min bedre halvdel er også god til å skrive lister, men da snakker vi om handlelister.

Jeg er veldig glad for at jeg ikke har sendt henne avgårde til butikken med en av mine, jeg mener det ville ikke vært så kult å komme ned på Rimi med en enkel liste på fem navn:
1) Kevin Keegan
Keegan.jpg
2) Ray Clemence
3) Johan Cruyff
4) Pele
5) Cafu

Ja, og bare så det er sagt. Maradona er ikke med. Skulle jeg skrevet en liste han var med på måtte det bli en over de som dreit seg ut.
Hva er så norges største idrettsøyeblikk…?

En lørdagskveld om ikke så lenge får vi svaret på det på NRK1. Jeg har min favoritt, men kan ikke røpe den, noen vil kanskje tro at jeg har svaret. Det har jeg ikke ennå, og før jeg får snusen i det skal jeg skrive opp min favoritt på en lapp – dytte den ned i en konvolutt og gi det til en god venn før sending. På den annen side, som regel vinner jeg ikke, ikke engang i vinlotteriet på jobben.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *