Julen har vært her…

Så var den over. Selv har jeg lyst å kaste ut juletreet. Rive av pynten få det ut. Bli ferdig med den. Nå er det nytt år, og julen tilhører 2006. Da setter den bedre halvdelen seg på bakbeina og forsøker seg med litt historieforklaring: «Trettonde dag jul åker julen ut». Javel, så får jeg leve med barr på stuegulvet noen dager til…

Verden stod ikke stille denne jula heller. Først fikk Trond Sollied sparken i Olympiakos. Deretter ble Saddam hengt. Ikke særlig overraskende noen av delene. Marit Bjørgen har begynt å vinne igjen. Og ute regner det. Slik har julen vært.
Ikke det at det betyr noe som helst for meg at det regner. Hver gang noen klager er det bare å henvise til deres egne biler og CO2. Vi er alle endel av den klobale oppvarmingen.
Det var da ikke akkurat noen positiv inngang på det nye året sier en kollega som henger over skulderen min.
-Har du det bra eller?
Joda, jeg har det bra, jeg bare liker ikke vinter. Det er mørkt når vi står opp og mørkt når vi går hjem. Eneste trøsten må være at sola har snudd og at det kan bli morsomt på jobb denne vinteren. Før sola kommer igjen altså.
Vi skal igang med nytt program. Det er igrunnen det jeg har brukt jula til å tenke på. Hver lørdag – midt på gudsjelovkvelden. Folkets lister!
Vi skal rett og slett kåre Norges beste i ti forskjellige kategorier. Eller ikke vi – men seerne. Hvem er for eksempel Norges morsomste mann og kvinne. Hva er egentlig det største sportsøyeblikket Norge har opplevd? Jeg har jo mine favoritter, men av en eller annen grunn tror jeg det er mange som ikke er enige med meg…
Det skal jeg holde på med utover våren.
Forøvrig. Jo, jeg fikk de julegavene jeg ønsket meg – ikke minst boka «Dødsriket». Den gleder jeg meg til, ja også fikk jeg ny radio. Det finnes mye bra på radio.
Dessuten Godt Nytt år til alle dere som skal bruke NRK i vår! Forresten, til alle dere andre også. Jeg må prøve å gjøre 2007 til et litt rausere år.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *