Voksentyranni

Nå er ikke bare folk blitt gale – de har fått med seg kommunen også.
I dag leser jeg i Aftenposten at det finnes et kommunalt vedtak på at barn fra Hosle i Bærum ikke får spille fotball i ballbingen etter klokka 18.00. Det finnes bare et ord – voksentyranni!

Ballbingene har på mange måter erstattet de vi i gamle dager kalte «løkka». Når man leser Aftenposten i dag tror man nesten ikke sine egne øyne.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1436480.ece

Her har man vært innom fire departement – FIRE DEPARTEMENT – for å finne ut hva man skal gjøre med støyen fra barn som spiller fotball. Ingen forskrift, men en veileder, som gjør det opp til kommunale ansatte å vurdere hva som regnes som støy.

Motorveier er greit, fabrikkstøy er greit, busser og biler, men barn som spiller fotball er ugreit. Selv bor jeg rett ved en fotballbane hvor ungene holder på hele dagen. Jeg kan faktisk sitte på balkongen å dømme små five-a-side kamper hvis jeg har lyst. Ingenting gleder meg mer.

I rapport etter rapport blir det sagt at norske barn rører seg for lite, er i for lite fysisk aktivitet. I Bærum har man altså bestemt seg for at det er greit at barna rører på seg – men ikke etter klokka 18.00. Ungene burde umiddelbart gå til læreren på skolen å be om å få en time i sivil ulydighet!.

Og skulle det være noen barn som ikke vet hva sivil ulydighet er, så betyr det rett og slett: Spill fotball – også etter 18.00!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Voksentyranni

  1. Lise sier:

    Liker du ikke barn – flytt!

  2. Ola M sier:

    Helt enig. Voksne er gærne.

  3. Ola sier:

    Det finnes bare ett ord – men det ordet finnes ikke. Tyranni staves ikke tyrrani.

    Hei Ola…
    Pinlig, men rettet…
    Claus

  4. Torstein Jønholt sier:

    Er du voksen, bør du også ha vært barn?
    Det har vel noe med «manns minne» å gjøre?
    Hehe 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *