Fotball VM overrraskelser…njeeeei

Så langt ikke de store overraskelsene. At Australia scorer sitt første VM mål og tar 3 poeng kvalifiserer ikke. At svenskene mister 2 poeng mot Trinidad &Tobago regner jeg som et arbeidsuhell. At Italia slår Ghana blåser vel ikke hodet av de som setter oddsen. Når det er sagt – i går ble Ghana snytt for minst ett straffespark – men italienerne er jo kjent for å ha kontroll på dommerne

Selv har jeg gravd fram den svenske landslagsdrakta fra forrige VM. Litt moralsk støtte behøver de. Svenske aviser er fulle av «sannheten om bråket i den svenske troppen».

ljungberg.jpg

Aftonbladet hadde en intressant analyse i dag. Først litt om krangelen mellom Fredrik Ljungberg og Olof Mellgren i garderoben. Ljungberg skal ha vært forbanna på måten Mellgren spilte opp ballen.

-Hvis du hadde sendt ballen langs bakken i stedenfor de ballongsparkene…

Så altså til Aftonbladet som har analysert kampen. De sier at 22 oppspill kom fra Mellgren. Bare ett av dem gikk til Fredrik Ljungberg.

Av 22 uppspel från Mellberg gick 14 passningar centralt mot svenska anfallare eller offensiv mittfältare, sju mot högerkanten och Christian Wilhelmsson och ett (i 76:e minuten) mot Ljungberg på vänsterkanten.
– Deras anfallare (Stern John) blockerade vår vänstersida och fick Mellberg att ta våra uppspel, konstaterar Fredrik Ljungberg.

Det kunne selvfølgelig vært sant og irriterende. Kanskje det til og med er sant. Da ser det unektelig litt rart ut når landslagssjefen i samme artikkel tilbakeviser Ljungberg.

– Trinidad blockerade inte våra ytterbackar. Mellberg tog inte alla uppspel, säger Lagerbäck.

I dag er det Zlatan som skal stille opp på den svenske pressekonferansen etter trening. Jeg tror du får dårlig odds hvis du gjetter på at bråket internt ikke er ett av spørsmålene svenske journalister kommer til å ta opp.

Selv håper jeg at svenskene har fått orden på troppen før torsdag. I kveld spiller laget de fleste har ventet på.
Brasil. Jeg setter kronene mine på at Kaká blir toppscorer i VM.

For det er vel egentlig i kveld VM begynner for alvor. Både Brasil og Frankrike starter turneringen. Frankrike mot Sveits. Franskmennene har noe å revansjere. Ikke ett mål ble det i VM 2002. Nå stiller de med sju ligamestere i troppen. Den viktigste av dem alle sammen – Henry må finne nettmaskene igjen. Spennende også å se hvordan det går med Bartez i mål. Kanskje det uttaket det har vært størst diskusjon om i Frankrike. På den annen side – Sveits blir neppe noen kasteball.
Klokka 21.00 i kveld. Brasil – Kroatia. Det blir varmt på banen. Veldig varmt. Fordel Brasil. Litt kult å tenke på at Brasil møter Norge på Ullevål 16 august. Det er vel bare å sette seg ned i kveld å nyte.

Ps. Det morsomste laget så langt – og som overrasket – men uten å få med seg poeng; Elfenbenkysten!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Fotball VM overrraskelser…njeeeei

  1. Claus Wiese sier:

    I kveld slår svenskene Paraguay. Mitt tips 3-1. Dessuten får vi håpe at England vinner.
    Claus

  2. Svorsken sier:

    Men det är ikväll det gäller på riktigt! Tre poäng och ett antal mål mot Paraguay borde räcka. Om England dessutom sänker Trinidad-Tobago rejält, så borde saken vara biff.

    Men först kvällens match. En nagelbitare, som vi säger.

    Apropå bråket i det svenska omklädningsrummet så diskuteras det nu vem det är som har läckt informationen till media. Expressen skriver igår att en spelare är utpekad som «sladrehøne» av lagkamraterna. De publicerar en bild på spelaren med svart cencurbox över:
    http://expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=609967

    Vem det är? Det finns teorier:
    http://aycu25.webshots.com/image/544/1806269113090358799_rs.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *