aviser og internett og sånn…

Jeg må bare innrømme det. Jeg er blitt en av dem som gjør at papiravisene sliter. Har jeg skylda for det?Kanskje. Problemet er vel snarere at jeg som en følge av jobben bor på internett. Og jeg som i utgangspunktet er så glad i aviser, men når jeg legger meg om kvelden, la oss si i tolvtiden så er altså det siste jeg gjør å scanne nettet for å se om det har skjedd noe nytt.

Dagen etter skriker førstesidene mot meg og jeg får en slags dejavu opplevelse og man behøver ikke være nevrokirurg for å finne ut at jeg har rett. Avisene ender opp med å kjøre et oppslag som allerede er 12 timer gammelt. Jeg har lest det før. På internett. Kjøper jeg den avisa ? nei, jeg tror ikke det.
Hva skal de da gjøre med det? Avisene altså. At de alltid ligger etter. At andre kommunikasjonsplattformer går så mye raskere. De kan selvfølgelig gjemme godbitene i den tro at jeg vil kjøpe avisa fordi jeg er avhenig av en kronikk eller en god leder de har skrevet i papiravisa og som ikke finnes i nettutgaven. Så lett er det nemlig ikke for oss storforbrukere av media. Hvis kronikken er godt skrevet og skaper debatt kan jeg jo bare høre på 17.30 på eller Dagsnytt 18. Eller se Tabloid eller redaksjon 21. Nei, avis på papir har et problem. De må gi meg en grunn til å kjøpe den ? eller sagt med andre ord – gi meg noe jeg ikke kan få gratis et annet sted. Nå sitter opplagstaperne og klør seg i hodet og lurer på hvordan de skal få til akkurat det. Jeg forstår dem. Vi konsumenter vil ha noe mer. Noe nytt, eller annerledes, noe som gir oss kunnskap om noe vi ikke visste.
Den som fant svaret på det ville antakelig blitt rik, men når John Fredriksen plutselig har bestemt seg for at fisk er interessant, ja da kan jo Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen plutselig finne på å kjøpe Orkla Media. Om ikke annet så for moro skyld. De får sikkert spalteplass. Både på avispapir og på nett.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til aviser og internett og sånn…

  1. Thor sier:

    Om internett, aviser og sånn… Det forundrer meg at noen aviser stiller så forskjellige krav til hva de presenterer på internett og hva de presenterer i papirutgaven. Jeg tenker på Aftenposten. Etter å kun tittet på avisen i nettform en lengre periode, leste jeg en dag papirutgaven. Wow, det finnes jo saker med kvalitet hos Aftenposten! Det er ikke inntrykket man får fra nettsidene deres. Andre seriøse aviser i verden (Le Monde, The Guardian, New York Times, El Pais f eks) bruker ikke nakne damer og sex på forsiden av sin nettutgave for å få noen billige reklameklikk. Jeg håper Aftenposten er klar over at nettleserne deres får inntrykk av at Aftenposten er en avis som ikke skiller seg vesentlig fra VG og Dagbladet.

  2. Marius sier:

    ja jeg er avhengig av internett..laptopen på kjøkkenbordet er den beste avisa!
    Aviser og nyheter hører ikke sammen lenger. Den sjelden gang jeg kjøper en avis er i helga, iforbindelse med et magasin som følger med. Og du tenk på alle kronene du sparer ved å kutte ut avisa. Jeg tror mange har det slik at de kjøper Vg eller Dagbladet nesten bare fordi det er blitt en vane, samtidig tar de med seg en sjokolade eller noe annet smått hver gang de er innom aviskiosken. La oss si 25 kroner dagen, 5 dager i uken, blir 6500 i året….det er årsprisen på et bra bredt bredbånd. Tror det er utrolig mange «ferske» aviser som aldri blir åpnet .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *