Denne øya!

_JPG1893_fotograf Ivar Søholt_pm

Vi har ikke fått gå ut hit før. Men fra lørdag av kan vi sitte og kose oss med benker, gress, trådløst nett, blåskjell i kaféen og en og annen konsert. De siste årene er det terrorpolitiet som har brukt øya til øvelser. Før det brukte Nyland Verksted Øst den og Oslo Havns tekniske avdeling har også ligget her.

100504 perspektiv A11_pm

Sånn tenker HAV Eiendom seg at det kunne se ut på øya. De har bedt Øyafestivalen drifte den lille øya i sommer, her finner du program.

A-20027_Un_0001_096

Her ser du Nylands verksted fra 1957. Det er litt uklart for meg nøyaktig hvor operaen ligger i forhold til verkstedet, men blir det ikke omtrent midt på? Vi ser litt av Havnelageret ytterst til venstre. Dette fotografiet er fra Oslobilder.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Denne øya!

 1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Denne øya! – Byen i forandring – NRK-blogger -- Topsy.com

 2. Hei Elin, så flott at du bruker bilder fra oslobilder på bloggen din!
  Et lite tips – og oppfordring – det er lett å lenke direkte til det aktuelle bildet i oslobilder. Dette er permalenken – http://www.oslobilder.no/BAR/A-20027_Un_0001_096 – og hvis du gjør selve bildet klikkbart (med permalenken som lenke) eller legger inn en egen lenke – så vil brukeren komme rett til alle de andrew bildene i oslobilder som – i dette tilfellet – omhandler Nylands verksted i 1957.

  Og jeg tror også at operaen ligger omtrent midt i bildet. Det er ikke helt enkelt å fastslå, for det er fyllt ut ganske mye i sjøen og kaifronten er flyttet utover siden 1957.
  – lars

 3. Takk for tipset. Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg kan gjøre bildet klikkbart på den måten du beskriver, men jeg skulle tro det er hjelp å få av noen andre her på jobben. Det vil jo bli veldig brukervennlig.

 4. Tilbaketråkk: Sommerøya – Byen i forandring – NRK-blogger

 5. Bobby sier:

  Jeg angrer allerede på at jeg skriver dette, men Sukkerbiten er en helt herlig liten gressflekk i byen. Og fortsatt en godt bevart hemmelighet. Sjelden har gresset under mine føtter føltes så mykt..

 6. Ha ha, en perle du helst skulle ha for deg selv? Hvordan går det der nede, ligger den såpass utenfor allfarvei at det er få folk der?

 7. Tilbaketråkk: Innvik drar snart – Byen i forandring – NRK-blogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *