Ikke bare forandring på Vålerenga

Vålerenga7

For litt over ett år siden la jeg ut noen bilder fra Vålerenga på bloggen. Det var blant annet bilder av et nytt byggeprosjekt, og det likte Judy fra Toronto dårlig. Faren hennes vokste opp i Vålerenggata 1 og 7 før han utvandret til Canada i 1926.

Slik ser Vålerenggata 7 ut nå.

Vålerenga1

Og her er Vålerenggata 1, det er det gule bygget klemt mellom rødt og litt lysere gult. Men selv om disse bygningene ikke har endret seg nevneverdig, har nok utsikten fra nummer 1 gjort det:

img_1107.jpg

Det røde og gule bygget helt til venstre er nybygget jeg tok bilder av i april i fjor, nå har det reist seg.

(Tekst og foto: Eirin Grytbakk)

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Ikke bare forandring på Vålerenga

  1. André Wauthier sier:

    Dette er jo et av de finere nye boligbyggene i byen, slik skal det være. Uutnyttede tomter er noe av det mest skjemmende i et bybilde, fint hvis de kan fylles med trivellige, her er et bilde fra Strømsveien:
    http://i699.photobucket.com/albums/vv353/Ingenioren2/Hole/DSC_0002.jpg

    Små-urbant og trivelig. På Vålerenga er de nye byggene tilpasset godt til de gamle, er ikke så fornøyd med hvordan byggene lengre opp i gaten er(Røde og orange i bakgrunnen), fasadene er for avvisende på gateplan, men med dette prosjektet har de fått til noe bra.

  2. Enig i at det er flott når tomme tomter blir noe annet enn parkeringsplasser.

    Og jeg skjønner hva du mener med husene litt lenger opp i Strømsveien, det blir nesten bare en eneste stor vegg med vinduer, man merker ikke så godt at det faktisk bor folk der.

    Eirin

  3. Mikael sier:

    Fin blogg 😉

    Personlig syntes jeg de nye husene er litt for boksete. Syntes de burde tilpasset noe mer, som f.eks. saltak.

  4. Johnny sier:

    Helt uenig. Synes de som prøver å bygge tradisjonellt, ofte – for ikke å si alltid – ender opp som det det er, en billig kopi. Det som gjør de gamle husene sjarmerende er etter min mening det at de er bygget over tid, med solid håndverk og ofte originale detaljer. Det får du ikke i dag. Jeg synes disse husene sklir godt inn i bebyggelsen, uten å prøve å etterape den gamle bebyggelsen, men er mye mer ærlig sånn sett og later ikke som det er 100 år gammelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *