Telthusbakken i kveld

dsc_1004.JPG

Et trist bilde om liv, et hus og historie som gikk tapt. I ettermiddag jobbet gravemaskinen i Telthusbakken.

dsc_1005.JPG

Brann- og Redningsetaten skrev om brannen rett før jul i fjor:
Oslo brann- og redningsetat fikk melding om brannen i telthusbakken klokken 00:24. Første bil var på stedet 00:27. 29 brannmannskaper deltok i redningsarbeidet. To personer er bekreftet omkommet. Brannen ble slukket 03:06.
Mer fra brannvesenets side. 

dsc_1003.JPG

Fra Telthusbakken ned mot Maridalsveien.

Østlandssendingens bilder og video fra brannen og et intervju med naboen.

dsc_1007.JPG

Navnet Telthusbakken er kjent fra 1700-tallet ifølge Wikipedia

dsc_1010.JPG

Telthusbakken og branntomta sett fra Maridalsveien.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Telthusbakken i kveld

  1. Pierre sier:

    Ai ai, var på vei til AHO på morran etter brannen. Trist å se.

  2. Ja, det er trist. Jeg gikk forbi der i går også, nå er hele huset revet.

  3. Johnny sier:

    Vet noen om dette bygges opp igjen eller om et komemr noe nytt eller hva som skjer? Synd det måtte rives, men var vel mye innvendige skader tenker jeg.

  4. Tor Hugo Wee sier:

    Jeg setter store spørsmålstegn ved nødvendigheten av å rive hele huset, kunne man f.eks ikke ha bevart fasaden om ikke annet.
    Håper bare at det nå ikke kommer noe nymoderne funkismareritt på tomten. Her MÅ det bygges i gammel stil, slik at det «nye» glir in med det gamle. Nokk av grelle eksempler rundt om i byen vår, la ikke Telthusbakken miste hele sjela.

  5. Jeg hadde en kort prat med Byantikvaren nå. Det som er sikkert er at Telthusbakken ligger i det som kalles «et spesialområde for bevaring». Det betyr at gata er vernet. Når det skal bygges et nytt hus her vil sansynligvis Byantikvaren få ha føringer og få uttale seg om den konkrete søknaden om byggetillatelse.

    Grunnmuren er utgangspunktet. Byantikvaren vil være opptatt av at det nye huset skal passe inn i rekka, det vil gjelde materialvalg, høyde, stil. Men det er ikke sikkert at det betyr at det blir bygd noe som oppfattes som en kopi. Det skal likevel gli inn godt med det gamle.

    Hvis Byantikvaren har noe mer å tilføye eller jeg har misforstått noe er det fint om de skriver litt mer her. Jeg sender dem en lenke.

  6. ragnhild Sigurdsøn, Informasjonsansvarlig, Byantikvaren sier:

    Det er riktig som Elin sier. Telthusbakken er en av de best bevarte «trehusgatene» i Oslo og det er derfor bestent i reguleringsplanene at dette området skal bevares, og Byantikvaren vil være interessert i at det nye huset så langt det lar seg gjøre skal harmonere med omgivelsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *