Bilder fra Kampen

phoca_thumb_l_trappa-foto_per_kristian_hansen.jpg

Se fotografier fra friluftsbadet og sportshallen på Kampen.

phoca_thumb_l_sportshallen.jpg

Kampen Historielag skriver bl.a,Christiania Staalværk ble oppført i 1916 i jobbetiden under første verdenskrig, en krigsprofitørvirksomhet basert på produksjon av våpen og krigsmateriell. Men krigen sluttet «for tidlig», så verket gikk konkurs i 1920. Bygningen ble overtatt av idrettslaget Kampørn som bygde den om til sportshall på dugnad. Den rommet 3.500 tilskuere. Den første bokselandskampen som fant sted mot Tyskland i 1927, ble utkjempet i Sportshallen. Tyskland vant 5-3.Einar Rose har tatt med Sportshallen i en av sine revyviser, om han Severin, hvor det heter at: «Kampens sportspalass var fylt til siste plass, da lød det i fra trampen i tenor og i bass, gi deg ikke Severin – mere blod for penga…»

Quisling hadde tillyst et møte i Sportshallen på midten av 30-tallet, men ungkommunistene fordelte seg i hallen og på galleriet med råtne egg og overmodne tomater, og «føreren» fikk ikke sagt mange ordene før den første tomaten klasket i veggen.

phoca_thumb_l_trolleybuss_ved_sorli_plass.jpg

Trolleybuss i Sørligata.

phoca_thumb_l_friluftsbad.jpg

 Da friluftsbadet på Kampen åpnet i 1921 var det over 90.000 besøkende. Besøket sank etter hvert både fordi vannet var iskaldt (10 grader), men også fordi det ble lettere kommunikasjon ut av byen til strendene. I 1936 var det bare 12.000 som hoppet uti vannet her.

Alle fotografiene er lagt ut fra sidene til (og med tillatelse fra) Kampen Historielag.

phoca_thumb_l_butikken__fotohistorielaget.jpg

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Bilder fra Kampen

  1. Jan Edvardsen sier:

    Kan noen si meg hvor stålverket/sporshallen lå på Kampen. Når ble den revet ?

  2. Jeg sender spørsmålet ditt til Kampen Historielag, kanskje vi får et svar her etterhvert.

  3. Den lå i enden av Nittedalsgata der det nå er en plen mellom blokkene.Ble revet i 1939. Se våre hjemmesider http://www.kampenhistorielag.no, der er det en artikkel om Stålverket/ Sportshallen under Historiske Kampen.

    Mvh
    Lasse Solberg
    Kampen historielag

  4. Takk for raskt svar. Den artikkelen du nevner har jeg lenket rett inn til i sitatet under fotografiet.

  5. Hilde Rastad sier:

    Min nå avdøde bestemor var beboer på Lille Tøyen sykehjem noen uker for flere år siden. Hun var lett senil og vi lo litt når hun klaget over alle «ungene» som forstyrret henne om natten.

    En ansatt fortalte senere at bygget hadde vært et «guttehjem» tidligere. Kan noen bekrefte at dette er riktig ?

  6. Jeg kan ikke finne noe om historikken til Lille Tøyen sykehjem etter noen raske søk. Kanskje du finner noe i denne boka?
    http://ostkantavisa.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081224/KULTUR/817292205/1053

    Ellers er det vel mye som dukker opp fra ens egen fortid både for den som er senil og for oss som ikke har rukket å bli det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *