Rett ved Ringen Kino

dsc_0424.JPG

Her er inngangen til den nye Ringen Kino øverst på Grünerløkka. Inngangspartiet er litt unnseelig syns jeg. På hjørnet over Vogts gate ser du Sannergaten Sko, den har ligget der alltid. Men tvers over Sannergata har det vært et næringslokale ledig en stund. Jeg har tenkt at der kommer det nok en pub eller en bar eller en kaffekafé, noe som folk vil ha idet de går ut av kinoen. I denne uka tok jeg trikken forbi og ble forbauset da jeg så hvilken butikk som åpnet.

dsc_0406.JPG

Et begravelsesbyrå.

dsc_0408.JPG

Med varene stilt ut i vinduet, slik jo butikker har.

dsc_0414.JPG

Det lukter fortsatt nymaling av grønnfargen. Og til høyre ligger Sanner Grill som nok får kundene sine.

dsc_0397.JPG

Her er treningssenter og kjøpesenter litt lengre til høyre og så kinoen lengst til høyre. Og så kommer det mange boliger ganske snart.

dsc_0423.JPG

Sånn ser det ut over inngangspartiet til Elexia og kjøpesenteret, dere ser heisekrana selv om bildet er for lyst.

dsc_0417.JPG

Treningssenterballonger og utsikten retning Akerselva.

dsc_0405.JPG

Oasen har stått tom og utrivelig lenge, det blir vel snart orden på sakene med så mange kunder rett over gata.

dsc_0419.JPG

Denne ligger på andre sida av gata, Sannergata altså. Den er ganske ny og minner om en del av de andre nostalgibutikkene som har kommet på Grünerløkka de aller siste årene.

dsc_0420.JPG

Sånne ting er det i butikken, gamle ting.

dsc_0418.JPG

Dette vaskeriet har ligget her lenge, det er nostalgi for meg, får meg til å tenke på amerikanske filmer. Men så er det godt også at det går an å leve uten å ha vaskemaskin inne. Jeg er redd denne går dukken i det markedet som oppstår når alle boligene over gata får folk i seg.

dsc_03981.JPG

Jeg tror det må være en tørketrommel det der gjennom vinduet.

dsc_0421.JPG

Og sånne uhippe frisørsalonger med stygg julepynt får meg i godt humør, også når jeg ser dem på Grünerløkka, ikke bare i Berlin og New York eller steder der vi ofte får et åpnere blikk for det trivelige i den variasjonen som faktisk er rundt oss i byen vår.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Rett ved Ringen Kino

  1. Nora sier:

    Det du ser gjennom vinduet tror jeg må være en gammel sentrifuge, ikke tørketrommel. Vi hadde en sånn i kjelleren der vi bodde før. Fulgte bloggen «Byen i forandring» for en god stund siden. Nå har jeg gjenoppdaget den, og ble glad!

  2. Elin Martinsen sier:

    Ja, selvsagt! Jeg tenkte riktig men det kom tørketrommel ut av fingrene likevel. Så fint at du fant oss tilbake.

  3. Har nettopp begynt å trene på Elixia Ringnes Park, og har dessuten kjørt bil forbi dette området til og fra jobb i flere år. Fine bilder. Jeg har liksom ikke lagt merke til sjarmen som du så fint har fått fram ved hjelp av bildene dine. Men sånn blir det vel når man sitter i kø og hører på Alltid Nyheter.
    🙂

  4. Takk for det. Sånn er det ofte, man legger ikke merke til det som er rett foran nesa på seg.. Jeg hadde samme opplevelse rett utenfor der jeg bor, jeg så gata mi med et mer nøyaktig blikk fordi jeg hadde kamera med meg.

    http://blogg.nrk.no/byen/archives/2007/06/oh-no-enda-en-eiendomsmegler.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *