Fra middelalderen til i dag

bilde-532.jpg

Et sted der byens forandring virkelig syns er i middelalder-ruinene i Gamlebyen. Her lå Oslo frem til 1600-tallet. De siste årene har området blitt brukt til Øyafestival og i dag hadde Giske pressekonferanse i ruinene.

bilde-530.jpg

Giske og Øyafestivalens pr-sjef Jonas Prangerød sto i ruinene og fortalte om knutepunktstatusen som Øya og kulturdepartementet har blitt helt enige om.

bilde-533.jpg

Det er fint her. Når jeg innimellom vaser rundt i disse ruinene samme med tusenvis av andre konsertinteresserte så tenker jeg på hvordan dette kan gå bra, hvordan det har seg at det ikke blir ødeleggende slitasje på ruinene. Men har de klart seg i 3-400 år så klarer de vel noen folk til?

bilde-534.jpg

Parkvesenet var også på plass i dag. det er trivelig å se.

De klippet gress tror jeg.

bilde-531.jpg

Her ser du et av luftetårnene til den nye tunnelen som kommer og som skal fjerne trafikken mellom middelalderparken og havet. Luftetårnet skal kunstneren Lars Ramberg utsmykke på en fiffig måte der vi skal minnes på gamle dagers problemer med pestsmitte.

bilde-535.jpg

En annen ny ting er dette området. Det er inngangspartiet for Øyafestivalen. Her lå det en jordskråning der det pleide stå hundre sykler omtrent.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *