Halléngården, døra sto åpen

aabg-130.jpg

Og da tok vi noen små museskritt inn.

Det var noen som hadde brutt opp døra.

aabg-129.jpg

Mange husker nok Halléngården. Det er den gamle kjolebutikken som lå på Grünerløkka ved Olaf Ryes plass. Gamle Hallén var kjent for å være en tverr og frittalende kjøpmann. Nå har han trukket seg tilbake og det er krangel om hva som skal skje med den gamle hjørnegården.

aabg-127.jpg

Det har vært diskusjoner mellom styret til Hallén, Hennes og Mauritz og Byantikvaren. Hennes og Mauritz hadde lyst til å forandre mer på art deco-interiøret enn det Byantikvaren mente var bra.

I denne saken hos Byantikvaren finner du inventarliste og fredningsforslaget.

aabg-128.jpg

Senere leste jeg en artikkel i Dagens Næringsliv, dessverre ikke på nett, om at det også var diskusjon mellom datteren til Hallén og styrelederen om hvem som nå eier gården. Slektningenes påstand var at det var ikke hadde gått helt riktig for seg da Hallén overdro gården til styrelederen.

aabg-132.jpg

Jeg venter på at det skal skje noe i gården. Og jeg håper interiøret blir bevart. Det satt to arbeidskarer oppe på balkongen men jeg gjetter at de var der for å reparere døra og låsen.

OPPDATERT lørdag 7. juni og døra står fortsatt åpen:
Disse bildene tok jeg tok jeg torsdag. Jeg tok for gitt at arbeidskarene på balkongen skulle stenge døra men det gjorde de altså ikke.
Det gjør meg mistenksom.
Jeg håper ikke det skal komme uteliggere inn og en beleilig brann?

OPPDATER søndag 8. juni. Døra er sprikret igjen fra innsiden.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Halléngården, døra sto åpen

  1. Lillian Leibnitz Hallén sier:

    Dette er bare trist!!. «Gårdeieren» spekulerer i forfall fordi han ikke ønsker en fredning av forretningslokalene, han ønsker å leie ut til H&M. Vår far, Ulf Thorleif Hallén ønsket alltid at denne fredningen skulle bli en realitet, han hadde vært i dialog med Byantikvaren i mange år. NB: Thv. Meyersgt. 59 har stått på Byantikvarens Gule sider som «SPESIELT» bevaringsverdig siden 1992 – dette visste den nåværende «gårdeieren». La meg få presisere: det som skjer med Thv. Meyersgt. 59 har ingenting med familien Hallèn å gjøre, bygården skulle fremdeles vært i familien – da ville gården ikke sett ut som den gjør idag. Vi er utrolig glade for alle som engasjerer seg i Hallén-gården og håper Politi/Påtalemyndigheter snart tar skikkelig tak i det som skjer. Med vennlig hilsen Lillian Leibnitz Hallén

  2. Elin Martinsen sier:

    Hei.
    Ja, det er trist å se på gårdens forfatning slik den er nå. Jeg håper at eksteriør og interiør bevares på en god måte uansett hva som ellers skjer med gården.

    Hva håper du politi og påtalemyndigheter skal gjøre?

    Hilsen fra
    Elin Martinsen

  3. Lillian Leibnitz Hallén sier:

    Vi håper at det er noe rettferdighet i denne verden og at «systemet» til slutt tar affære. Hadde overformynderiet fungert ville Hallén-gården fremdeles vært i Hallén-familiens eie. Undertegnede og resten av familien har ikke gitt opp håpet!!. Avtalene vår far skrev under på da han som dement «solgte» Hallén-gården og vår hytte til nåværende eier (som da satt som «rådgiver» for vår far) er så urimelige at ingen person ved sine fulle fem ville underskrevet.

    Vår far fikk aldri nyte godt av salget av Hallén-gården, nåværende eier betalte ingenting for gården før fem år etter salget, da hadde vår far vært død i én måned. Eiendommene er solgt for en brøkdel av det de er verdt. Kjøpet rettferdiggjøres av den nåværende eieren ved at han går rundt og snakker nedsettende om Hallén-familien.

    Vår far ble våren 2004 kastet ut av bygården av den nåværende eieren, pappa bodde på Sofienberghjemmet de siste årene av sitt liv, han hadde ikke engang penger slik at en kunne kjøpe den stol han så sårt trengte – den koster 23.000. Når en vet at den nye eieren av Hallén-gården blant annet har pantsatt gården for 25 millioner, er dette så tragisk som det kan få blitt.

    Vi skrev også til overformynderiet at pappa trengte denne stolen for å heve sin livskvalitet, men fikk aldri svar. En rettsak mot overformynderiet fant sted den 2-6. juni 2008.

    Med vennlig hilsen Lillian Leibnitz Hallén

  4. Maria Sundby sier:

    Kjære Lillian.
    Dette er en forferdelig og trist sak, og det uforståelig for meg at ikke flere reagerer, eller forsøker å gjøre mer med dette.
    Jeg har laget en film med et l»liknende» utgangspunkt, som Hallén gården, og har engasjert meg en del i forhold til Thorvald Meyersgt 59, og andre bygg. Jeg er stadig opptatt av bevaring av eldre bygninger som er en del av vår felles kulturarv.
    Jeg hadde satt pris på om du sendte meg en mail på, mariasun@online.no, slik at jeg evnt kan kontakte deg senere.
    Mvh
    Maria Sundby

  5. Tilbaketråkk: Da jeg var barn satt det en sjimpanse i butikkvinduet på skrå tvers overfor Halléngården « Oslo – gjennom mine øyne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *