Sagene lunsjbar ligger i deler

sagenelunsjbar-600.jpgI dette hullet stod og gjenoppstår Sagene lunsjbar.

sagenelunsjbartotoal-500.jpgDe siste årene har den gule byggningen i krysset Arendalsgata og Maridalsveien stått forfallen og forlatt med et rødt sløyfebånd rundt magen. En hilsen fra venner for å huske på gamle Sagene lunsjbar mens det bygges leiligheter på alle kanter.

Lunsjbaren ble bygd i 1850. Fram til stedet ble stengt høsten 2003 var det Oslos nest eldste kafé. Nå er den plukket fra hverandre, men planen er at Sagene lunsjbar skal gjenoppstå. Spørsmålet er når?

sagenelunsjbar500.jpg

Av Charlotte Sætre

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Sagene lunsjbar ligger i deler

  1. Mette sier:

    Men jeg syns også det blir rart å se lunsjbaren klint inntil disse nye husene.

    Det er liksom ikke miljøet.

    Er det bare meg?

  2. Charlotte sier:

    Det kommer nok kaffemaskin ja. Eieren har sagt at de ønsker en ny stil på stedet.

    Godt spørsmål om hvor huset er. Det kan vi sjekke opp.

  3. Hugo E. sier:

    Nei det er ikke bare deg.
    Hvordan blir det egentlig når det kommer opp? Det blir vel satt inn en kaffelattemaskin regner jeg med.
    Hvor er huset nå egentlg?

  4. Charlotte sier:

    Sagene lunsjbar ligger i deler på Søndre Aulie gård på Romerike, viser det seg. Delene er nøye nummerert og planen er å bruke så mye av de gamle delene som mulig, ifølge Naturbetong som eier Sagene lunsjbar.

    Arbeidet med å bygge opp igjen lunsjbaren er vanskelig. Mye av materialene er i dårlig stand og oppbyggingen kommer til å kreve improvisasjon. Hvis alt går etter planen vil lunsjbaren være oppført igjen i august – september.

  5. Bluedog sier:

    Trist å se\høre den godeste Lunchen ( kontoret) er borte.
    Husker og den da gamle nabo-damen fortalte fra sin ungdom med hest og slede fra erverdige Sagene-Lunchen til Hjulet på Mosseveien innhyllet i tykke skinn-feller med romantikk i blikket.
    Men bare lyse sider har vel ikke Sagende Lunch heller i sitt løpet av ett langet liv, men så er vel ikke dette stedet for den diskusjonen.
    Det jeg i grund reagerte på er rivingen av selve huset men jeg ser att huset liger på lager og det er planer om å sette det opp senere.
    Jeg var av den oppfatningen att huset var fredet og mener at dette ble nevnt i ett program som ble sent i NRK. TV og hvor tema var gamle Oslo og dennes bebygelse.
    Jeg kan ta feil i dette men det blir kan hende flere som husker dette og.

    Mvh. Bluedog

  6. Charlotte Sætre sier:

    Sagene lunsjbar står på byantikvarens gule liste og med det regnes den som et bevaringsverdig kulturminne. Det betyr ikke at den er fredet, men at byantikvaren mener at den bør bevares.

    Grunnen til at den er demontert og ligger i nummererte biter er at den skal settes opp igjen slik den så ut og eieren kommer til å bruke så mye som mulig av de gamle materialene.

    Naturbetong har vært i konflikt med kommunen på grunn av at restaureringsarbeidet har gått sakte.

  7. Elin Martinsen sier:

    De har såvidt jeg forstår begynt å lage grunnmuren for å få på plass Sagene Lunsjbar igjen. Vi skal ta oss en tur opp bakken for å dokumenete, jeg legger ut et bilde i løpet av en dag eller to.

    Charlotte, kan du svare nøyere på det med fredning?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *