Hva vil du se i neste sesong av Brenner?

Det er slutt. Og vi har så vidt begynt!

Neste år er vi tilbake med en ny sesong. Hva vil du se i Brenner 2012?

Det er en litt oppbrukt måte å begrunne en programkomposisjon på, men jeg gjør det likevel: For hva har egentlig Espen Skjønberg, Anne Grete Preus, Kadra Yusuf, Lars Lillo-Stenberg, Maj Britt Andersen og Sigbjørn Johnsen felles? Jo de er alle med i denne sesongens siste utgave av ”Brenner – Historier fra vårt land”.

Jeg sier det med en gang: Vi er tilbake allerede i februar med seks nye programmer. Og det er slett ikke sikkert at sesong to markerer slutten på vår utforsking av den norske kulturen.

Kveldens program føles som et ganske ellevilt eksperiment. Vi har nemlig valgt å la absolutt alt skje inne i bilen. Espen Skjønberg resiterer Hamlet på en måte som får hele bilen til å riste, og Anne Grete Preus og Lars Lillo-Stenberg tar med seg gitaren og spiller, selv om det knapt nok er plass til noe instrument.

Løftet om at kveldens program skal inneholde lukeparkering med Willoch er dessverre en løgn. Det kommer over jul.

Når jeg først er inne på beklagelser, må jeg også legge meg flat og innrømme at jeg tok feil da jeg påsto at Brorson-salmen ”Den store hvite flokk å se” er på vei ut av salmeboka. Kirken har gjort meg oppmerksom på at den i høyeste grad ”har kommet videre til Oslo” etter juryens uttalelse.

For øvrig vil jeg takke stort for alle utrolige tilbakemeldinger vi har fått. Mange av tipsene har vært retningsgivende for hvordan vi har lagt opp programmene. Vi har også fått hint om at programmet har påvirket en og annen ting som vi kommer tilbake til.

Derfor vil jeg til slutt oppfordre deg til å bruke kommentarfeltet for det er verdt. Send oss tips og innspill til ting du vil se i senere utgaver av dette programmet. Noe som brenner i den norske kulturen.

Jeg leser alt!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

98 kommentarer til Hva vil du se i neste sesong av Brenner?

  1. Lars mogens sier:

    Dette er bra altså, Brenner! HAr nettopp sett siste episode nå. Meget godt håndverk!

    • Hans Olav Brenner sier:

      Tusen takk! Var spente på hvordan det ville bli å la alt skje i verdens minste «studio»…

      • Toril sier:

        Flotte programmer! Jeg glømmer alt jeg eg. har tenkt åå se, men DISSE programmene har jeg huska! Dessuten fint med nett-TV..

        Men jeg har et tips: Hva med DUGNADsånden? Er den norsk? Er den gammaldags og gått av moten? Eller hva med den? Dra til Landsjøåsen i Trysil (lita grend i bygda). Der stiller alle opp for hverandre i alle slags anledninger. Samhold. Tar vare på hverandre og bygda si. Låner bort huset til fremmede, baker og stiller som kjøkkenpersonale, snekrer osv..osv.. Snakk med Elin Rydje (far Arnold vasker forresten på slottet (firmaet hans) og selger juletrær i Oslo, har gjort i 50 år..). Hun kan fortelle, – og på skikkelig trysildialekt! Nummeret hennes er rett og slett 926 55 330. Ring! God til å snakke for seg også, artig.

  2. Tove Å. Iversen sier:

    Hei,
    må bare si at du/dere lager et fantastisk program;)

    Men et spm: var det din bil som laget kø på parkeringen på Gardermoen kvelden 10. november? Pappa og jeg ble fascinert av bilen og etterpå kom jeg på at det kanskje var Brenner-bilen;)

    Forslag til gjest: Cecilie Skog og Are Kalvø.

    • Hans Olav Brenner sier:

      Haha… Sjekket nettopp kalenderen, og jeg har alibi for at jeg IKKE var på Gardermoen den kvelden. Puh!

  3. Du er i sving med eitt av få program som framleis kan halde oppe ei viss interesse for norsk TV.

  4. Kari sier:

    Hei.

    Jeg vet om en person som sikkert kommer til å være mye i ilden neste år, nemlig Norges yngste forlagssjef Anette Sivertstøl. Hun driver forlaget Panthera Publishing fra Bergen og har drevet dette i over 2 år. Hun er bare 21 år og har allerede fått til mye for unge skrivetalent i Norge. Hun har også gitt ut den yngste forfatteren i Norge, hun var bare 16 år når hun gav ut den første boken i sin serie Fabula.

    Sivertstøl er en person som virkelig brenner for det hun driver med, og har jobbet uten å ta ut lønn helt siden hun startet forlaget. Dette er det jeg kaller lidenskap.

    Du finner mer om hun og forlaget på hjemmesiden http://www.pantheralife.no.

    Lykke til 🙂

  5. Wenche Gulbransen sier:

    Ingenting. Brenner er blitt brennede interessert i Brenner. Et intetsigende prosjekt.

    • Hans Olav Brenner sier:

      Høres ikke bra ut.

    • Ketil Rudjord sier:

      Brenner har alltid bare vært interessert i Brenner. Sånn var det i bokprogrammet også. Brenner stikker hodet nesten helt inn i kameralinsa hvorpå han mumler noen intetsigende spørsmål til forfatteren. Forfatteren svarer mens Brenner nikker masse og sier mmm-mmm flere ganger. Brenner kommer ikke på noe mer å si når forfatteren slutter å snakke og da stikker Brenner fjeset inn i kameralinsa igjen. Over til neste sak.

      • Kjetil sier:

        Jeg har ikke sett tidligere programmer, men denne serien synes jeg bærer preg av at Brenner nettopp stiller de riktige spørsmålene, og tier, slik at den som intervjues får sagt det han/hun har på hjertet. Teknikken er faktisk effektiv og skaper en god stemning.
        Jeg respekterer at andre kan mene noe annet, men jeg liker dette konseptet meget godt. Stå på Brenner 🙂

  6. Hva med eksplosjonen av sosiale medier, tenker særlig på blogging.
    Kulturen spres og deles raskere og skapes digitalt mer enn noensinne.

    Et annet ønske er reportasjer fra folks hverdag. Hva driver vi med daglig, time for time.
    Ikke reality, men detaljert om folks vaner i den grå hverdagen. Hva gir folk mening i livet, hva bruker vi tiden på?

    Tommel opp for ny sesong!

    • John Bolstad sier:

      Ja. Enig i det med sosiale medier. Og spesielt blogger. Jeg klarer aldri å finne blogger som gir meg noe? Hvordan skal jeg finne blogger jeg vil lese? Hvem er Norges beste blogger? Det er jo ikke bloggtoppene. (De som leses mest).

      • Hans Olav Brenner sier:

        Ja, hva gjør dette egentlig med oss? Selv er jeg i ferd med å bli et twitter-vrak…

  7. Thure Erik Lund!

  8. Hans Olav Brenner sier:

    Systemet avbrøt meg nettopp og sa at jeg publiserer kommentarer for fort. Så jeg puster rolig, og sier generelt takk for disse og evt kommende innspill…

  9. Ole K sier:

    Veldig bra program. Tips: ser at du har stripset fast uoriginale vindusviskere til de originale. Det kan føre til at mekanismen blir overbelastet. Du får kjøpt nye originale bl.a hos http://www.nvak.no
    Mener at de fleste intervjuer bør gjøres i en Amazon 🙂

    mvh Ole

  10. britt j sier:

    Takk for flott program. Tips til neste runde. Folks ulike hus, størrelse, praktisk utforming etc. Når to personer bor på 300kvm, mens det i andre fam kan bo mange på 50 kvm. Hva gjør det med samholdet i en familie å bo tett på hverandre kontra å nesten ha en liten leilighet hver innen det store husets fire vegger, stor plass eller trangt, på godt og vondt. Ikke alle disse valgene er knyttet til økonomisk handlefrihet tenker jeg…

  11. Aina sier:

    Jeg vil at du skal bli programleder i Bokprogrammet igjen, jeg.

  12. Stein sier:

    Takk for en meget bra program Hans Olav.
    Har likt alle episodene hit til, første spesielt. Fortsett å lag interresante reportasjer fra Norge og om menneskene som bor her.
    Hilsen en ung mann.

  13. Tor Andersen sier:

    Hei – bra program , men ikke » dra » inn for mye kjendiser – kan fort ende opp i
    » Skavland på hjul» Hva med å fortelle om hvordan innflyttere til forskjellige
    kommuner blir kjent med det lokale livet og ikke bare sang og musikk ?

    mvh. Tor.

    • NitaMae sier:

      Helt enig; veldig bra program og utrolig sjarmerende bil – synes også det hadde vært mer interessant med «vanlige mennesker» som ikke er kjendiser, men gjerne begge deler – hva med slike naturlige avstikkere med bilen for å plukke opp helt ukjente interessante mennekser :-)?

  14. frode sier:

    Takker for et flott program. Tar på kjiping hatten og serverer noen klisjeer. Røtter, hvorfor er folk mange så opptatt av hvor de kommer fra, hva kommer denne opptattheten av å se bakover isteden for fremover av, er det noe galt med det,. Er vi som Ibsen sier «oss selv nok»og en gjeng Kirkegaardske «spissborgere» med langrenski på TV og skammelig sevfornøyde.Hvordan står det til med forfengeligheten, angsten og ensomheten er vi i Munchs bilder eller Blackmetallernes verden, er det kaldt og jævlig hær eller kansje trygt godt varmt men kjedelig og klamt.

  15. Gaute Elsbak sier:

    Først og fremst tusen takk for fine programmer!

    Om du tar turen nordover igjen, må du besøke vakre Hamarøy, og spesielt Tranøy, helt nord på øya. Et gammelt los og handelssted, som har blomstret de siste årene. Ikke minst takket være Valdemar og Torill som driver det lokale pensjonatet.
    Stedet har en særegen arkitektur og flere gallerier. Og ikke minst har de et eget skulpturprosjekt som plasserer en ny skulptur i landskapet pr. år.

  16. Hytteprogramfanatiker47 sier:

    «Brenner på dass».

    -Kulturelitisk nisjeprogram om nordmenns forhold til utedoen.
    Sendes påsken 2012, like etter påskenøttene.

    • John Bolstad sier:

      HAHA. Brenner på Dass. om Utedoen. Episode 2: Brenner på kjøkkenet i helvete. Om nordmenns opppusiingsprosjekter. Episode 3. Brenner i lomma. Om pengebruk.

  17. Per sier:

    Fortsett på samme vei – rett fram og ta en avstikker til høyre og venstre.

  18. Elisabeth sier:

    Supre program. Kikk nærmere på freda kulturmiljøer etter § 20 i Kulturminnelove.

  19. Kristoffer sier:

    Hei
    Takk for en god programserie!

    Forslag til episode vil være en vinkling på ungdom som jeg savner, nemlig hvor bevisste er de på valgene de gjør.
    Feks. hvor nøye vurdere dagens unge utdanningsvalget de gjøre (kanskje spesielt aktuelt for høyskoler/universiteter), er det bare mastergrad fra et universitet som er god nok for å få jobb eller kan høyskoler utenfor de store byene tilby noe ekstra?
    Hadde virkelig kost meg om det kunne bli sneket inn en fremtidsrettet kommentar om hvordan dette vil kunne påvirke samfunnet (er vi blit mer opptatt av hva vil skal bruke fritiden vår til enn å drive verdiskapning og/eller trives med yrket vårt?)

  20. Toril sier:

    Oi, jeg skrev på feil sted. Se lenger opp (klokka ca. 16.44)! 🙂

  21. lars sier:

    hvor ble det av John Olav Nilsen?

    • Hans Olav Brenner sier:

      Dessverre snek det seg inn litt feilinformasjon vedr program seks. Verken John Olav Nilsen eller Kåre Willoch dukket opp. Men de kommer i senere programmer. Lukeparkeringen med Willoch finnes for all del på tape…

  22. Hei, Brenner. Jeg så ditt program om kirken. Jeg er selv pastor i en frikirke og synes du traff oss «kirkefolk» godt. Mye av det tok fram, har jeg brukt til refleksjon sammen med de andre i menigheten og som inspirasjon til prekener. Vi trenger slike gode, kritiske og konstruktive programmer. Dette bør få oss «profesjonelle kristne» og menigheter til å tenke etter hvordan vi formidler og pressenterer tidenes mest glade og aktuelle budskap!
    «You can´t preach the Gospel sad, you can only preach the Gospel glad!»
    Jeg hadde satt pris på flere lignende reflekterende programmer med fokus på vår kristne kulturarv, gjerne også store vekkelser/ bevegelser, som f.eks. Hans Nilsen Hauge vekkelsen, og hvilken innflytelse, på godt og vondt, det har på Norge i dag.
    Hjertelig takk for konstruktiv kritikk og Gud velsigne deg med en god adventstid – det handler om Jesus!
    Guds fred
    Jon Daniel

  23. Jonny Skogstad sier:

    Veldig godt og interesant program.. Nært og tydeleg… Lyden inne bilen gjer det veldig spesielt … Og ikkje minst dei menneskene du har vald og snakke med…

  24. Vaffel sier:

    Jeg drømmer om et innslag med gladsak-basert fokus på nye nordmenn og deres erfaringer med å bosette seg i by og bygd i det langstrakte land. Det trenger mange å se. Takk for fin sesong.

  25. Marit Vindheim sier:

    Tusen takk for dette gylne programmet på en ganske hverdagslig mandag. Jeg håper det kommer veldig mange flere. I høst ble mandag 2o.15 et tv-høydepunkt. Jeg håper nrk passer godt på slike programledere som Hans Olav Brenner.

  26. Håvard Solberg sier:

    Veldig bra program.Det er nesten bare Nrk som lager slike programmer som dette.Vær ikke redd for å ha litt lange sekvenser.Alt for mye er kort og kjapt i dag.Lykke til.

  27. Oskar Birkeland sier:

    Først av alt, fantastisk tv underholdning som alltid.
    Håper kanskje du hjelpe meg å finne ut hva det såkalte «Svalbard basillen» er? Det er noe som setter seg i deg, noe som får deg til å bli, komme tilbake og aldri glemme øyene der nordpå.
    Ellers, skulle jeg gjerne sett Levi Henriksen i pasasjersetet på Volvoen. «En dag skal jeg ta Storveien ut i verden, og la asfalten bli min frelser» (Levi)

  28. Einar sier:

    Hans Olav Brenner, jeg er imponert over deg og programmet ditt og vil ha mer av det samme. Fortsett og finn spennende folk på samme måte som du har gjort nå i programmets første del. Forfattere og avdanka politikere er fenomenalt. Dette skrives uten så mye som en anelse ironi. Jeg prøver å komme på forslag til folk, men hver gang jeg skal skrive ned et navn, slår det meg at jeg allerede har sett vedkommende i din Volvo Amazon. Et forslag blir likevel stående, så for å øke bredden blant passasjerene dine, foreslår jeg Johan Moan, professor i fysikk ved UiO.

  29. June Persdatter sier:

    Først: takk for utrolig vakre og inspirerende tv-program i et herlig, lungt tempo. Gleder meg å høre at det blir flere programmer.
    Tips til et lite tema: postkasser. Hva sier de om oss? Det finnes utrolig mye trivelige og rare postkasser og stativ. Og dertilhørende eiere 🙂 Det kan se ut som det er litt norsk folkesjel å jåle opp slike stativ. Hvorfor gjør vi det?

    Tvitvi med ny sesong!

  30. Julia Lena sier:

    Tusen takk for dette fine programmet og for nett-tv! jeg kommer fra tyskland og er veldig interessert i norsk kultur og alt som assosieres med dette emnet. gleder meg til de nye programmene! hilsen fra berlin.

  31. Jon Karlsen sier:

    Programmet har truffet en nerve….og viser noen av de mangfoldige kvalitetene vi har rundt om i landet vårt. Bakeren på Lom gleder jeg meg til å svinge innom. Det finnes sikkert mange slike folk rundt forbi som er med på å opprettholde livet på bygdene. Ellers synes jeg også det er et poeng å få frem folk som lever enkelt, som tar miljøutfordringene på alvor uten å være fanatiske. Til det siste kan «padlosof» Lars Verket være et tips.

  32. Brede sier:

    Hei

    Jeg skulle likt å se deg utforske skolesystemet i Norge. Hvorfor er frafallet så stort når tilbudet er så bra? Har moralen falt bort eller er det bare ingen interesse for skole?

    Hva er det med min generasjon og generasjonene både før og etter, vi har alle muligheter i ett av verdens rikeste land, men forspiller det i ignoranse.

    Er alt håp ute, eller er det fortsatt noe der?

    Hilsen vgs. elev

  33. birgitte sier:

    Likar programmet ditt. Det er så roleg og lugnt. Og annaleis andre program. Så pass på å ikkje peis på for mange kjendisar, då blir det meir som andre…
    Men eg savna Vestlandet. Og sørlandet og alle andre «land»…. Hm altså litt slagside, på ein måte, med kun Nordland og Østland. Men du har kanskje tenkt å rette opp dette, dersom du skal lage fleire serier.
    Eg foreslår Maria Parr frå Vanylven. Fantastisk sympatisk og usnobbete friskus. Om barnelitteratur (men det veit du vel) Veldig reflektert type, må eg sei.
    Eg syns også Volda er ein underleg liten by/bygd. Stolte og sjølvbevisste, urbane «bønder» med høgskule og gamal kulturarv. Norges første boktrykkeri var vel der, trur eg?
    Og så er det den gamle artige klassiske samanlikninga mellom Ørsta og Volda. For dei er faktisk ganske forskjellige, ulik kultur, rett og slett. Eg jobba i området ei periode og forundra meg, for folk jobbar og bur på tvers av kommunegrensene, likevel er det ein klar skilnad.

    • Hans Olav Brenner sier:

      Sørlandet og Vestlandet kommer! Våre fantastiske redigerere Hasse og Siv holder i skrivende stund på å redigere program fra blant annet Sørlandet og Horten…

  34. Hanne sier:

    Hei! Hvor ble det av John Olav Nilsen egentlig? Stod i beskrivelsen av episoden at han skulle være med.

  35. Mats sier:

    Brenner er kjempebra! Liker produksjonen, iden bak og ikke minst stemningen.
    Dette nok noe av det mest atmosfæriske jeg har sett komme fra NRK de siste årene.

    Det eneste jeg skulle ønske er at dere kunne gå enda dypere inn temaene dere tar opp.
    Det kan bli litt tynt til tider, satt ofte igjen med en følelse av løse tråder, og noe ufullendt når episodene var ferdig.
    Vet det er litt løst, men kan ikke forklare det bedre enn det akkurat nå.

  36. Superdupert program Brenner, men det er litt Claus Wiese rippoff eller?

  37. Vegard sier:

    Takk for fantastiske program,Brenner! Hva med å få tak i Staffan Lindstrøm? Han er Norges eneste ekte fluefiskebohem og et virkelig annerledes menneske.

  38. Trine Kanter Zerwekh sier:

    Kjempebra program. Hva med å legge noen programmer til Nasjonale turistveger, Norges flotteste kjøreturer? 18 flotte strekninger fra Jæren i sør til Varanger i nord, den perfekte kulisse. Nyskapende arkitektur i storslått natur er attraksjonens særpreg. Kombinasjonen natur – arkitektur – kultur burde fenge! http://www.nasjonaleturistveger.no

  39. Hei og takk for flott program. Neste sesong; ta opp noen av norges «luftige» visjoner rundtomkring, som f,eks sunnmørssambandet, stads tunnel ect. egentlig realisme i prosjektene, hva er å forvente.

  40. Noe mer om materialisme. Ikke den ideologien at man bare tror på det man se og ta på, men at alle kjøper og kjøper uten å øke sin evne til å sørge for mat, varme, vann og tak over hodet til seg og sine.
    Noe jeg har spurt mange er om de tror det er mulig å kjøpe vindmøller og drivhus som produserer nok energi og mat til at hele deres familie kan leve av det, for mindre enn det de betalte for sitt hus. Og om de tror de ville brukt lengre tid på å bygge vindmøllene og drivhusene fra tømmer på rot og stålplater enn de vil bruke på å betale ned lånet på hus og bil. Svarene er ofte veldig interessante.
    Noe annet jeg bruker å spørre er om det med alle dagens teknologier er mulig å lage et system som automatisk produserer det en person trenger for å overleve. Og om alle burde ha et slikt system fra de fyller 18 år.
    Også; hva synes vi om de som bruker dagens teknologier, verktøy og muligheter på en slik måte at de ikke må kjøpe mat på butikken, strøm fra stats-strømledninger og olje fra oljerigger?
    Hadde også vært svært interessant å spørre spørsmålet: Hvorfor har vi ikke lyst til å leve evig? Sens Foundation holder nemlig på å løse de 7 fundamentale grunnene til at våre kropper blir eldre og til slutt går tom for reservedeler, så å si, men få, nærmest ingen, har gitt de meningsfulle ressurser. Det er ingen fysikklov som sier biologiske systemer ikke kan leve evig, hvorfor satser vi ikke på å gjøre nettopp det? Og hva ville resultatet, kulturelt og økonomisk osv blitt, av at alle hadde visst at de vil leve evig? Hvem ville jaget kortsiktig gevinst med høy risiko når de vet at selv med en luselønn så vil de tjene uendelig med penger? Og hvorfor vil et så stort antall mennesker svare «evig med penger» istedenfor «evig ungt liv og jobb på McDonalds» når de får spørsmålet om deres høyeste ønske? (Evig liv og 0,00001 kroner profitt vært eneste tiår er også evig med penger)

  41. Kjetil F sier:

    Mange takk til deg Hans Olav Brenner for en ny programstil som gir meg og min familie stor glede. Du og ditt team viser at det er mulig å lage underholdningsprogram med innhold og nerve uten å ty til den slappe og enkle «norge rundt stilen» som ellers preger mye av NRK underholdning og nyheter for den saks skyld. Du har i tillegg til interessante historier og vinklinger, en avslappet, behagelig og svært våken tilnærming. Det er en fryd å følge dine serier. Jeg håper virkelig at NRK vet å ta vare på deg og ditt team.

  42. Pendel sier:

    Takk for en flott serie. Det er bra lisenspengene går til noe som skiller seg fra det masseproduserte og overfladiske.

    Ta en tur hit til Sørlandet da vel. Kom og se på kystkulturen, er den i ferd med å gå tapt eller er det noen sjeler som prøver å holde liv i den? Eventuelt vekke den fra de døde. Det finnes en gryende subkultur blant unge som ønsker seg tilbake til havet og de sørlandske røttene.

  43. asbjorn 1 sier:

    Bra program, men det siste ble nokså slapt. Idé til nytt program – massemedias innflytelse før og nå. Det lovede «mediamangfoldet» ga oss bare en flom av billige amerikanske program – pluss endeløs reklame. Disse kanalene tjener nå så godt at de truer både fotballkamper og annen sport på TV.
    Mediakåtskap er et beslektet tema. Folk går antakelig mer bananas nå enn før, bare se hva som skjedde da Hurtigruta ble filmet.

  44. Maylinn sier:

    Hei!

    Utrolig bra program du har laget. Jeg syns det er bra at du lager ett program om det norske, å hvordan bygdefolk har det. Bor selv på bygda og trives veldig godt! Vil gjerne se mange episoder til fremover i tiden. Til poenget.. det jeg har savnet å se er områder mellom Gol og Hemsedal, utrolig fin natur! Å se de gamle og rottende hyttene med gress og trær på taket gjør virkelig intrykk på hvordan det var før i tiden.

    Det andre jeg savner, er å kanskje se noen ungdommer som forteller om hvordan de syns det er å bo på bygda. Om de virkelig kommer til å bo der til de blir gamle eller om byen er det de vil ha.

  45. Siri Ruud sier:

    Jeg vet ikke hvilken nerve Brenner har rørt ved i denne programserien, men jeg vet at
    jeg har gledet meg til hvert program. Nye tema i den kommende serien kan kanskje være foruten ‘ norsk dugnadsånd’ som jo er nokså spesielt i Europa : hva er det med
    nordmenn og vårt forhold til friluftsliv i fjellet eller nordmenns forhold til samlermani
    av de mest utrolige ting ( konf. Norge Rundt) eller nordmenns forhold til hytteliv.
    Siri Ruud

  46. Anne- Katrine Schøyen sier:

    Et nydelig program – gleder meg til fortsettelsen!
    Du er en lyttende intervjuer – ikke helt alminnelig lenger. Syns du har «Erik Bye-kvalitet» – Får intervju-objektet i tale, lar intervjuet bevege seg i en eller annen retning ved å lytte, – komme med små, stille innspill.
    Man blir beveget og harmonisk av dine programmer, Brenner.
    Håper Amazonen holder til vinter’n også – det så litt dårlig ut i siste program!
    Lykke til videre!

  47. Lars T sier:

    Takk for magiske tv-opplevelser. Gleder meg stort til februar!!!

  48. Inger Elise Mey sier:

    Stilig program, Brenner – og mest av alt er jeg begeistret for hovedpersonen i programmet, nemlig din vakre Amazon! Men jeg hører fra andre at du personlig ikke er særlig opptatt av den gamle Volvoen du kjører rundt i…? Hvordan kan dette ha seg!? Amazonen er jo et av de flotteste stil-ikoner vi av en bil, som også representerer en helt sentral del av vår felles historie her. Jeg er muligens en smule inhabil, som både er unnfanget og oppvokst i baksetet på en hvit Amazon Herregårdsvogn 66-modell… Men hvis du skulle ha spørsmål vedr bilen din, må du endelig ikke nøle med å spørre! Jeg har et fint diplom fra NRKs program «Kvitt eller dobbelt» nettopp i gamle Volvoer! Lykke til med programmet videre!
    Ærbødigst, Mey

    • Hans Olav Brenner sier:

      Hei Inger Elise

      For å gjøre det klart. Min generelle bilinteresse er noe skral, men kjærligheten til vår egen Volvo Amazon fra 1966 er grenseløs. Synes den er utrolig flott. En zen-opplevelse å sette seg inn i den. Kjenner godt til dine Volvo-kunnskaper. imponert!

  49. Christian sier:

    Takk for et annerledes og interessant program.

    Jeg ønsker meg et program der du tar opp miljø og har Gert Nygårdshaug som gjest.
    Og et annet program der du tar opp hvilken rolle/betydning musikk har livene våre i Norge i dag.

  50. Synne Frydenberg sier:

    Veldig bra og engasjerende program!
    Jeg synes det hadde vært veldig interessant hvis du kunne belyse hva oljen har gjort med oss som samfunn og som mennesker (ref. Simen Sætre: «Petromania»). Hvordan den økonomiske rikdommen påvirker produksjon som blir flyttet ut av landet, arbeidskraft som blir importert inn og at en rekke yrker blir ansett som for dårlig for nordmenn å arbeide med. Gjør dette noe med opplevelsen av mening med å arbeide? Og opplevelsen av meningen med å streve, viljen til å skape og fornye oss selv? Det er inspirerende å presentere seerne for folk som har troen på et prosjekt de jobber hardt for å få til å gå rundt, f.eks. Bakeren i Lom.

  51. Sabine sier:

    Elsker denne serien, oppdaget den heldigvis litt sent, så har sett en episode hver kveld denne uken:) Gleder meg allerede til neste sesong, holder amazonen så lenge da?

    Tips til gjester: Jo Nesbø, Gert Nygårdshaug, Kråkesølv, Tom Egeland, Knut Nærum, Jon Almaas, Radioresepsjonen, Ylvis, Bernhoft…

    Liker forresten veldig godt musikkvalgene i serien, bare bra sanger:) Tommel opp!

  52. Martin sier:

    Nydelig program! Veldig glad for å se at det blir mer enn én sesong, det er godt å se at TV ikke må ha Michael Bay-klippetempo og Teletubbies-nivå intellektuelt.

    Øystein Sunde, (en knallgod visesanger som attpåtil har skrevet «Gammal Amazon»)
    Hans Olav Lahlum, (interessant navnebror av programleder)
    Egil Hegeberg, (det er mulig han kan være seriøs han óg, og uansett artig kar)
    Viggo Sandvik, (enda en jovial kar fra Mjøsområdet)

    Ellers kunne det vært artig å høre fra noen fra Norges mørkere musikk (evt Thomas Seltzer som en mellomting, da).

  53. Svein Brønstad sier:

    Hei Brenner.Et helt utrulig godt program,tenk så lite studio og likevell så stort.Hm-hm,et forslag til neste serie?Besøke komuner og la det bli innholdet fra denne komunen med manger gode mennesker der ute som kan fortelle masse fra stedet,men legg ikke musikk bak på objektet som mange programmer har en tendens til da forsvinner intressen for innholdet.Lykke til med ny serie,jeg gler meg.

  54. Fantastisk deilig program, stillferdig, men du verden så innholdsrikt! Lavmeldt, men likevel så aktuelt og tilstede i tiden.

    Og musikken, hvem spiller vignetten, den er så vakker?

    Mvh Knut

  55. Lars Olav Karlsen sier:

    Du drukner nok i gode ideer her men jeg håper du får med deg flere.

    Det hadde vært utrolig spennende å gått litt inn i hvorfor vi nordmenn er enten eller når det kommer til Norge og vår kultur.

    Enten er Norge verdens beste land eller så er vi bare narsisister og tullinger alle sammen slik at eneste mulighet man har til å være kreative og skapende er å flytte ut.

    Vi får hele tiden høre om den supernorske janteloven, og hvor håpløst Norge er som sliter med «latterlige problemer» knyttet til økonomi når vi lever i verdens beste land?

    Er vi så spesielle i Norge eller liker vi selv bare å tro det – enten i sterkt negativ retning eller sterkt positiv retning.

    • Lars Olav Karlsen sier:

      Kanskje presisere litt ekstra:

      Hvorfor er så mange flaue over å være norske? Hver gang det skrives noe litt flaue ting i avisen kommer det med en gang kommentarer om at man er flau av å være norsk.

  56. Thor Sneipa sier:

    Veldig kjekt å se et program hvor programlederen lar gjestene snakke, uten å avbryte i hytt og pine. Pauser og stillhet er undervurdert, det er da det kommer gullkorn fra gjestene . Slik som i intervjuene dine med Knausgård, de var veldig bra, usedvanlig bra. Det var ofte når du var stille / lot ham tenke, det kom interessante svar / betraktninger. Det er ofte ikke bare hva som blir sagt, det er like mye hva som ikke blir sagt, samt mimikk, kroppsspråk etc. som er interessant. Ønsker meg flere slike programmer. Stå frem som du stevner Brenner!

  57. Mari Sofie sier:

    Janteloven?
    Matpakka?
    Nordmenns oppfatning om at vi er verdens navle?
    Holdninger til norsk EU-medlemskap?
    Vår identitet i Europa/verden?
    «Nordmenn er født med ski på bena»?
    Kultur for sameksistens i offentlige rom og kollektiv trafikk?
    Drikke»kulturen»?

    Takker samtidig for en flott programserie, gleder meg til nye turer i Amazonen på nyåret!

  58. Hans Olav Brenner sier:

    Wow! Tusen takk for utrolig mange og gode innspill. Engasjementet gjelder konkrete programideer (olje, sosiale medier, samferdsel, samhandling etc.), folk som ønskes sett i programmet, balansen mellom kjendiser og «vanlige» folk, steder vi skal oppsøke, kuriosa (postkassemotiver), klipping av programmet og mye annet. Alt dette – og det som måtte komme etter skrivende stund – tar vi i redaksjonen med oss på seminar rett over nyttår! Tusen takk, og fortsett i samme lei. Det gir oss masse inspirasjon.

  59. Robert M. sier:

    Finnes det noen generasjonsforpliktelser i Norge i dag, utover det selvsagte mellom foreldre og barn? Har besteforeldre «plikt» til bruke tid på barna, eller er det valgfritt. Har voksne barn «plikt» til å flytte «hjem» igjen for å ta vare på sine tilårskomne foreldrene? Jeg fundrer mye på det siste her, men ennå har jeg ikke konkludert. Kanskje NRK kan gjøre det for meg?

    Programmet var bra og smalt. Hadde det vært radio ville det utvilsom gått på P2. Fint at dere kom dere på NRK1.

  60. Olav M sier:

    Flere Amazon-intervjuer, mange !
    Godt pustehull, dette.
    Foreslår profiler fra næringsliv, en forretningskultur finnes ennå ?

  61. anniken sier:

    Jeg vil se kunstneren Håkon Bleken .

  62. Nordsjøen kaller Brenner og hans kjære Volvo Amazon fra 1966. jeg ser for meg at du setter Volvoen på en supplybåt og sender den ut i havet, gjerne til den riggen jeg er på , hehehe. Vi løfter den opp til dekket på riggen, sammen med campingvognen. Lenger ut i utkant Norge kommer du ikke Brenner. men du er hjertelig velkommen. PS: vi har også et stort bibliotek her ute, jeg tennker på om du blir stående igjen pga tåke.

    • Børre Strand sier:

      Her ute i havet er vi et grensesnitt av den Norske befolkning, prester,snekkere,flygere,forfattere,bakere,leger, mange reflekterte sjeler, som sikkert ville ha ytret seg om alt og alle.
      Hadde Redaksjonen rigget opp et kamera i en av kaffesjappene ville det sikkert ha blitt brukt flittig.

      God jul.

  63. Joakim sier:

    Veldig hyggelig og interessant program! Flott visuelt uttrykk, spesielt intro og bil.

    Synes spesielt programmene om kulturlandskapet og bygdene var spennende! Våre fysiske omgivelser er i hastig forandring, både på godt og ondt, og det påvirker i høy grad vår livskvalitet og hvor attraktivt Norge er å bo i og å besøke. Du har allerede vært inne på gjengroinga av kulturlandskapet og bygdene som enten fraflyttes og forgubbes eller blomstrer opp med nye initiativer. Andre eksempler er hvordan byer, industriområder og hyttefelt sprer seg ut i landskapet, at det hele tiden blir mindre og mindre villmark og biologisk mangfold, utviklingen, eller mangelen på sådan, i byene, spesielt i Oslo som er i en rivende utvikling med nye bydeler og gjenerobring av havnefronten, prosjektet nasjonale turistveier som gjenopfinner mange av de klassiske turistrutene og får masse oppmerksomhet i utlandet. Her er det masse godt stoff! Er utviklinga den riktige? Understøtter den god livskvalitet? Hvem styrer utviklinga? Hvordan vil vi at Norge skal se ut i fremtiden?

    La deg inspirere av dette danske bok/foto-prosjektet: http://www.realdania.dk/Projekter/Byen/Danmark-under-forvandling.aspx

  64. vaff sier:

    Takk for et flott program. Og bokprogrammet var bedre med deg. Mine ønsker for sesong 2/3/4…
    – mindre kjendiser. helst ingen. bruk vanlige folk som har peiling på tema. eller ukjente, merkelige, interessante og annerledes mennesker. professorer, forskere, sakprosaforfattere.. vær så snill.
    – norsk design. spesielt møbler, men også industridesign og arkitektur. det finnes mye bra som fortjener mer oppmerksomhet.
    – fler besøk på småsteder langt uti gokk.
    – kulturvern. hva gjør at steder og bygninger blir vernet? hva betyr det for de som bor der?
    – enig i de som ønsker program om sosiale medier og blogger. hvor er de gode bloggene?

    dette er kanskje litt utenfor programmets virkeområde, men jeg hadde elsket om dere gravde litt i historiske tema, som
    – de sidene av 2. verdenskrig som har blitt tiet om (feks kvinner i forsvaret og tyskerjenter). offentlige norge har pumpet ut et unyansert bilde av motstandskampen og gutta på skauen. hvem «vant» egentlig krigen? norge? russland? amerika? men det er kanskje ikke modent for dette, hverken i nrk eller blant publikum. jeg vet det finnes stoff om dette, men ikke så mye i populærkulturen, man må liksom oppsøke det selv.
    – norsk adel og opphevelse av denne, og gamle kongsgårder. historie og kulturminner

    gleder meg til kommende program!

  65. Kristin Jordal sier:

    Lørdag morgen, ingen andre våkne, kaffe i koppen og «Historier fra vårt land» del 6 på nett tv, dette er noe av det beste jeg har sett på veldig lenge.

  66. Gilbert Grei sier:

    Det var greit det her. Skikkelig greit, men hva med Gatas og Drillo? De som er i bilen på lureintroen. De vil jeg se! Har spola meg gjennom, en del ble sett, klart en del ble sett, men kom igjen’a. Hva med et bittelite snev av Drillo opp i det hele? Tror det kunne blitt greit. Greit? Ja, jøss.

  67. sier:

    Kanskje er det litt for nært knytt opp til mykje andre program du har hatt, men det hadde vore artig med eit program om organsasjonslivet i Noreg. Vår sosiale omgangsform har vore tett knytt opp mot lag og foreiningar. Til dømes kor-tradisjonen på Sunnmøre, som er langt meir enn interessa for song. Kvar bygd har eit eige kor, og kvar øving har ei lang kaffipause. Noko av organisasjonslivet er på hell, kva gjer det med vårt sosiale samvær?

    http://www.vikebladet.no/nyhende/article346360.ece

  68. To forslag til tema som griper dypt inn i hva det betyr å være norsk.

    Sett fra et annet land et stykke borte er det mest trivielle med Norge det som vi nordmenn ikke kan ta æren for men som det likevel snakkes veldig mye om, nemlig naturen. Det snakkes alt for lite om det som gjør Norge til det det er: Lånekassen og forbudet mot å dele opp arbeidstiden. De to obskure tingene gjør at alle i Norge kan ta utdannelse, at alle kan få barn, at alle kan jobbe. Intet preger Norge som akkurat det, tror jeg. Selv om krattskogen brer seg.

    Det andre som er slående, særlig fordi jeg treffer mange nordmenn som er på ferie her hvor jeg bor, er forholdet til alkohol. For svært mange faller det lett å si «alkoholmisbruk» når jeg tømmer resten av vinflasken efter lunchen i vasken; hva skal man ellers gjøre med en vin-slant? Når jeg viser frem en flaske 95% sprit, som her selges i dagligvarebutikken, tas det bilder med mobiltelefoner, det luktes på innholdet, og fortelles om folk man kjenner som lager like god hjemmebrent (hvilket er en utopi).
    Alt dette har intet med Polet og pris å gjøre. Pol og pris er en konsekvens av noe, ikke årsaken. Men konsekvens av hva?

    Til slutt vil jeg, som de fleste ser det ut som, berømme programmet for et meget vellykket format. I tillegg en særlig takk til NRK som gjør Brenner tilgjengelig på nett-tv!

    [TaSK]

  69. Silja Karlsen sier:

    Fantastisk program om bolyst! Send gjerne mer om dette tema! Nord-Troms regionråd har akkurat satt i gang et 3-årig prosjekt Omdømmebygging i Nord-Troms. Hovedmålet er å styrke felles regional identitet og samtidig bygge et positivt omdømme utad. I prosjektet skal man bl.a. på skattejakt i regionen. Det blir spennende! Velkommen på besøk til oss!

  70. Monica sier:

    Takk Brenner for et fantastisk program. Du er en veldig sjarmerende og talentfull programleder. Jeg tror du har et gammelt sinn i en ung kropp, og det gjør seg veldig godt i en produksjon som denne. Fint at du tør å ha lange sekvenser, og la stillhet være en del av konsepet, vakkert. Hadde sansen for ungdommene du tok med i bilen, de hadde mye bra på hjertet 🙂
    Gleder meg til mer.

  71. Petter S. sier:

    – Historier fra vårt land, utenomjordisk bra program.
    – Om å skrive, fantastisk inspirerende bok. Takk.
    – Oslo 31. August, veldig bra prestasjon.
    – Bokprogrammet, skulle ønske du fremdeles var programleder.

    Skriv flere bøker, spill i flere filmer og ikke forsvinn fra TV-skjermen!
    Kloning er skummelt, men det skulle ha eksistert flere Hans Olav Brennere slik at du kunne ha gjort alt på samme tid.

    Du er dyktig og det inspirerer.
    Lykke til med neste sesong.

  72. Knut Atle Klausen sier:

    Veldig gode programmer, Brenner. Jeg setter pris på den geografiske vinklingen, at det kulturelle plasseres i en topografisk ramme. Et forslag kan være å besøke noen av de norske dikter- eller kunstnestuene som finnes rundt omkring i Norge. Veldig mange forfattere og kunstnere fra før andre verdenskrig har jo fått slike hus eller stuer satt i stand etter seg.

    Jeg er bergenser bosatt i København på tolvte året og kunne tenkt meg å se mer om kulturen i Hardanger og Hordaland generelt, der var det vel ikke så mye fra i første sesong? En annen ting: Forholdet og forestillinger om vestlendinger, østlendinger, sørlendinger og nordlendinger. Når man bor i Danmark, forstår man at Norge egentlig er et kontinent. Det er vel bare kongen og flagget og NRK som holder oss sammen 🙂

    Flott at du fokuserer på norske tradisjoner og blander høyt og lavt.

  73. Anne Dubrau sier:

    Hei Brenner,

    jeg er veldig glad i programmet ditt! DU MÅ BARE FORTSETTE!

    Du klarte at vi ble kjent med Eplejennifer fra Horten, fordi vi driver med et litt liknende prosjekt i Oslo. Kanksje du har lyst å besøke oss?

    Vi er fire studenter (en sosionom, en jurist, en statsviter og en designer) som skal starte opp «Epleslang». Vi ønsker å høste epletrærene i Oslos private hager og skal lage en god, økologisk eplemost ut av det. Det vil si, vi ønsker å bruke de tilgjenglige ressursene som allerede finnes i den nydelige byen vår!
    Dessuten skal vi ansette vanskeligstilte mennesker som har det vanskelig å komme inn i det ordinære arbeidsmarkedet. Disse menneskene er en viktig del av oss! Det hadde vært moro hvis du hadde lyst å være med på høstingen!:)

    Velkommen skal du være!
    Epleanne fra Oslo

  74. maren sier:

    Flott program! Har kjapt forsøkt å lete etter hvor åpningslåten/introlåten kommer fra/hvem er dette, men finner ikke. Det er mulig det er spurt om før, her i kommentarene, men i motsetning til deg så har jeg ikke lest alt, nå ser det dog ut som du har sluttet å lese alt iom at dette er mest sannsynlig et utgått på dato, innlegget startet i 2011, en god stund tilbake. Men leser noen dette og vet, så er det fint med et svar. Takk!

  75. Morten sier:

    Brenner er godt tv!
    Ønsker meg i kommende programmer – fordi jeg tror det fortsatt gir godt tv – de tre låtskriverne (og mye mer) Ole Paus, Dag Tufte (Drømmere & Drankere) og Helge Grønhaug (De Musikalske Dvergene). Reflekterte karer med de vidunderligste vinklinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *