Den første, skikkelige dagen.

N 83.07 W 77.30 , onsdag 8. juni, Dag 1

Da har vi hatt vår første hele ekspedisjonsdag siden i går bare ble en liten prøveetappe. Dagen har vært preget av litt prøving og feiling og noen justeringer. Pga at snøen skaper litt tunge forhold, og som en følge av at det ligger mye skruis der vi går, så har vi lettet kanoene med en del kilo og dratt dette på sklibrett (plastikkbrett som vi hadde med ekstra) Over skruisen har vi måtte jobbe sammen om å få kanoene med oss. Det tåler mye og har fått litt juling, men vi prøver å være så snille som vi kan med dem. Så langt har alt gått bra, og de bærer ikke preg av at vi har vært litt slemme med dem innimellom.

Vi klarte å legge 7 km bak oss i dag,  og det er bra så tidlig på turen. Vi hadde planlagt å være ute i sju timer for å få en rolig start, men vi klarte ikke helt å holde igjen, så det ble åtte i steden for. Vi får se i morgen om vi fortsetter med åtte eller nøyer oss med sju…

Været har ikke stemt helt med værmeldingen, og i dag har vi hatt white-out, og ikke sol og blå himmel som det var meldt. Vi håper at sola kommer tilbake allerede i morgen slik at det blir lettere å se hvor vi går. I det flate lyset viskes konturene ut, og det eneste vi ser er blåskjæret i skrugardene (store isblokker).

Nå sitter vi i teltet og skal snart spise middag. Ute er det vindstille og her inne er det godt og varmt, så snart ligger vi i posen for å få våre 9 timer tilmålt søvn. God natt der hjemme. Vi snakkes snart.

Hilsen
Cecilie og Rune, som kommer til å være de to nordligste personene i verden framover 🙂

Dette innlegget ble publisert i Nordpolen og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Den første, skikkelige dagen.

 1. Anne Gro Gabrielsen sier:

  Ha en riktig god tur. For øyeblikket skinner solen i Sandnes. Det frister med tur:) hilsen Anne Gro

 2. Frank Foss sier:

  Hei Cecilie og Rune:) Ser ut som dere har kommet godt i gang på turen til Nordpolen. Sitter på hotellet i Førde i dag, skyene ligger nedpå hustakene, det regner uavbrutt og temperaturen er kanskje på 10′ C. Skulle absolutt ønsket jeg var på vei til Nordpolen sammen med dere nå:) Håper føret blir bedre etterhvert. Ønsker dere god tur videre! Hilsen Frank, Frank, Frank:-)

 3. TrondG sier:

  Dere sier at 7 km er en bra dagsetappe så tidlig på turen, er det fordi at terrenget er vanskeligere i starten eller at kanoer/pulker er tyngere? Er det sånn at dere på forhånd planlegger hvor langt dere skal gå fra dag til dag?

  Stå på! Jeg synes det er kjempespennende å følge med på bloggen.

  Mvh
  TrondG 🙂